Društvo

Bojanić Lalović: Gradiće se vrtići na Tuškom putu i Tološima, u planu i nova Gimnazija

U ambijentu stalnih inovacija, obrazovanje je najznačajnija karika sveukupnog razvoja, saopštila je članica Glavnog odbora DPS-a, Zoja Bojanić Lalović.

“Podgorica se kao savremeni grad, svakodnevno širi i obnavlja i potpuno je razumljivo da raste i potreba za otvaranjem objekata za potrebe obrazovanja.

U prethodnom periodu je Glavni grad kroz svoje projekte sa Vladom Crne Gore otvorio značajne vaspitno-obrazovne institucije. Tu je Srednja mješovita škola u Golubovcima, namijenjena srednjoškolcima ovoga dijela Podgorice, zatim vrtići na Starom Aerodromu i Zagoriču.

Ovih dana je i krenula izgradnja vrtića u Bloku VI, a tu je i novi objekat u Staroj Varoši , za čije je potrebe Glavni grad ustupio svoje prostorije”, kazala je Bojanić Lalović.

Ona je kazala da to nije sve.

“U narednom periodu nastavljamo dalje. Gradićemo vrtiće i na Tuškom putu, u Tološima, osnovnu školu u Tološima, u City kvartu vrtić, a priprema se i nova Gimnazija. Dinamičko promjenljivo društvo nosi brojne izazove, a mi smo spremni da tim izazovima i odgovorimo, uzimajući u obzir da je obrazovanje temelj i ogledalo našeg identiteta”, rekla je Bojanić Lalović.

8

avatar
1000
8
0
0
 
8
A što je ovoTugaNHMNomen est omenDPS-ovca
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
A što je ovo
Gost
A što je ovo

Kakve su nekad profesori Gimnazije bile ličnosti…

Tuga
Gost
Tuga

Otkad znam za sebe, u planu je nova Gimnazija

NHM
Gost
NHM

Sjećam se priče o novoj gimnaziji. Trebalo je da počne sa radom u septembru 1996. godine. Mislim i da je sadašnja direktorica iz ovog članka tada dobijala prve časove kao zamjenski profesor.

Nomen est omen
Gost
Nomen est omen

U moje gimnazijsko vrijeme bilo bi nezamislivo da direktor bude u stranci (javno), a kamo li u glavnom odboru.

DPS-ovca
Gost
DPS-ovca

Śajno.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ko gradi ovo..Opstina ili Ministarstvo prosvjete…jer ministar rece da ovo on gradi

Gligor73
Gost
Gligor73

Koliko vec godina u korov zarasta prostor namenjen vrticu na Drac. Posle skoro cetiri godine , ove godine je pokoseno siblje i trava ….

CGPG
Gost
CGPG

Sve ovo rece direktorica gimnazije

Send this to a friend