Društvo

Bolje produžetak raspusta nego onlajn nastava

Kristina Mihailović (Foto: Portal RTCG)

Većina roditelja je protiv odgađanja početka drugog polugodišta, ali ukoliko je opcija onlajn nastava prve sedmice, onda će radije pristati na produžetak raspusta, kazala je izvršna direktorica Udruženja roditelji Kristina Mihailović.

Ona je u Jutarnjem programu TVCG saopštila da su mišljenja roditelja o odgađanju početka drugog polugodišta podijeljena, ali da ipak veći broj njih smatra da je bilo previše odlaganja i prilagođavanja i da ne vide smisao produžavanja raspusta.

“Konkretno Udruženje roditelji ne vidi smisao produžavanja školskog raspusta. Ne vidimo šta se može promijeniti za tih sedam dana u odnosu na period do sada. Podaci tokom prvog polugodišta pokazali su da je bio mali broj učenika i nastavnika. Nije bilo zatvaranja škola što ukazuje na to da nije bilo značajnijeg obolijevanja unutar obrazovnih ustaniva”, kazala je ona.

Mediji su prenijeli i da Ministarstvo razmatra da prva sedmica od 24. januara bude organizovana onlajn.

“Ako pitate za stav roditelja, svi su protiv onlajn nastave. Bolje i da se produži raspust, nego da bude onlajn nastava. Kada se pomene ta vrsta nastave svi imaju probčem sa prihvatanjem te vrste obrazovanja jer sse pokazalo da ima puno mana i nedostataka”, kazala je Mihailović.

Institut za javno zdravlje predložio je Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta da se školska godina odgodi za sedam dana. Još se čeka odluka Ministarstva.

9

avatar
1000
8
1
0
 
9
RealanKako jedejanautomatikRealno
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kako je
Gost
Kako je

Bolje vrabac u ruci nego Bratic na Vladi

dejan
Gost
dejan

skole se zazvaraju, a u OŠ Risto Manojlović iako je zabranjeno radi teretana

automatik
Gost
automatik

Ovu osobu treba truziti za lazno predstavljanje da je predstavnik roditelja.Nadam se da ce nadlezni konacno reagovati.

Realno
Gost
Realno

Ko je sta roditelje pitao i ko je ova gospodja da govori u nase ime?

Cogito ergo sum
Gost
Cogito ergo sum

Molim doticnu da shvati da ona nije predstavnik roditelja i ne mize da zna sta je po njina bolje rjesenje. Svakakl je bolja bilo kakva nastava nego nikakva. Pa zar djeca ne odmaraju dovoljno. Njima raspust traje od kaf je pocela korona, u skolu svrate na 2 sata…ostalo su na odmoru. Zaista je nuzno vracanje casova na 45 minuta i… Više »

Crnogorka🇲🇪
Gost
Crnogorka🇲🇪

Sto se mene tice bolje da ne krece uopste,ionako djeca vise uce i rade doma sa roditeljima no u skolu.Sistem obrazovanja nam je nula.Sad poslije raspusta da krenu u skolu da nam se djeca sva razbole,ionako ovaj Omikron se brze siri.Neka produze ovaj raspust i poslije djeca krenu na onlajn nastavu.Pa kad se ova situacija smiri neka krenu.Ionako oce nastavnici… Više »

Realan
Gost
Realan

Tacno. I online nastava bolja, jer se trude da pojasne zato sto se snima. Jedino nije ok sto se druzenja tice

Dile
Gost
Dile

Sram vas bilo! Zalosna si ti majka!

Podgoricanka
Gost
Podgoricanka

Bio je haos pp skolama,tesko se zamjena nalazila.Ppstovana,problem su nastavnici koji obolijevaju..ko ce djeci predavati pitate li se?

Send this to a friend