Društvo

Bolnica Meljine da bude funkcionalna i pruži kvalitetnu zdravstvenu zaštitu

Postojanje bolnice Meljine u interesu je Herceg Novog, ali ona mora da bude funkcionalna i da pruži kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. To je ocijenjeno na sastanku predsjednika Opštine Herceg Novi Stevana Katića sa predstavnicima Atlas grupe, na čelu sa predsjednikom Duškom Kneževićem.

“Iako lokalna uprava nije direktni učesnik u postupku privatizacije, jeste zainteresovana strana zbog ogromnog značaja koji ova zdravstvena ustanova ima za građane Herceg Novog”, saopšteno je iz opštine.

Iz toga razloga, dodaju oni, pokrenuta je inicijativa za sastanak sa vlasnicima Bolnice Meljiine, da bi se čelnici Opštine bliže upoznali sa situacijom i problemima u ustanovi.

Sastanak je bio usmjeren na temu opstanka Bolnice Meljine.

“Predstavnici lokalne uprave insistirali su da je postojanje Bolnice u interesu grada Herceg Novog, ali i da ona mora da bude funkcionalna i pruža kvalitetnu zdravstvenu zaštitu”, ističu oni.

Najavljeno je da će biti u najskorijem roku biti upriličen sastanak sa predstavnicima Ministarstva zdravlja i Ministarstva finansija, kojem će prisustvovati i  predstavnici Opštine i Atlas grupe.

“Plan je da zainteresovane strane pokušaju da definišu sporazumno rješenje za opstanak Bolnice, kako bi potencijalni investitor i Bolnica imali čistiju pravnu situaciju, imajući u vidu da je aktuelan sudski spor između Atlas grupe i Vlade Crne Gore”, navode iz opštine.

Takođe, plan je da predstavnici Opštine krajem marta prime predstavnike zainteresovanog strateškog partnera i potencijalnog investitora za izgradnju nove bolnice u Meljinama.

S tim u vezi, na sastanku se razgovaralo o mogućnosti usaglašavanja planske dokumentacije za lokaciju kompleksa u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma i Opštinom Herceg Novi, kako bi se lakše realizovao investicioni program i uveo novi strateški partner.

Send this to a friend