Društvo

Borovinić Bojović: Ne povećava se broj pacijenata na bolničkom liječenju, beranska bolnica će dobiti neophodnu opremu

Dr Jelena Borovinić Bojović

Iako svakodnevno pregledaju veliki broj pacijenata u covid ambulantama, u beranskoj bolnici nema povećanog prijema pacijenata koji zahtijevaju hospitalizaciju, kazala je ministarka zdravlja, Jelena Borovinić Bojović, saopšteno je iz ministarstva zdravlja Crne Gore.

U toku današnjih posjeta opštinama, obišla je covid odjeljenje u Opštoj bolnici u Beranama, kao i stacionar u Domu zdravlja u Rožajama.

“Danas prilikom posjete beranskoj bolnici obišla sam sve pacijente COVID pozitivne u COVID odjeljenju bolnice kojih u ovom trenutku ima 33 od ukupno 84 postelje opredijeljene za Covid bolesnike. Od tih 33 pacijenta, tri su trenutno životno ugrožena, 8 je sa teškom kliničkom slikom, ostali su trenutno u stabilnom stanju. Od kolega koji su svakodnevno na prvoj liniji odbrane, saznala sam da se veliki broj pacijenata na dnevnom nivou pregleda u ambulantama, da je odlazak i dolazak pacijenata u bolnicu dinamičan, ali da se broj onih koji su na bolničkom liječenju u poslednje vrijeme ne povećava”, kazala je ministarka.

Tokom susreta sa osobljem beranske bolnice iskazana je potreba za nabavkom neophodne dijagnostičke opreme, potrebne u svakodnevnom radu sa covid-19 pacijentima. Ministarka Borovinić Bojović je obećala ažurnost prilikom ispunjenja ovih zahtjeva.

“Zaista moram da pohvalim srednji medicinski kadar, kao i svoje kolege koji su od prvog dana epidemije bukvalno na prvoj liniji odbrane, ali i da naglasim da su pacijenti u neposrednom razgovoru sa mnom izrazili veliku zahvalnost, kako srednjem medicinskom kadru, tako i svim mojim kolegama koji su tamo 24 sata dnevno”, istakla je Borovinić Bojović.

Ministarka zdravlja je nakon Berana, obišla i Dom zdravlja u Rožajama i konstatovala dobre kapacitete te ustanove.

“Ovo nije klasični dom zdravlja, odnosno pruža veći broj servisa od uobičajenih u domovima zdravlja. U julu mjesecu ovdje je liječeno 11 COVID bolesnika. Sada trenutno 29 covid pozitivnih pacijenata je na svakodnevnom tretmanu u dijelu stacionara koji je pretvoren u dnevnu bolnicu i obezbijeđen je odgovarajući broj kreveta, koji su u svakom trenutku spremni da prime eventualne covid pacijente koji su u pogoršanju. Teški pacijenti koji zahtijevaju ozbiljan monitoring i dvadesetčetvoročasovno praćenje od strane anesteziologa, upućuju se u Opštu bolnicu Bijelo Polje i Opštu bolnicu Berane”, zaključila je  Borovinić Bojović.

10

avatar
1000
10
0
0
 
10
DragoDjuka03 ofNemo🇲🇪Daky
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Drago
Gost
Drago

Da bi da shvate da posao medicinske sestre tehnicara ne obavlja samo srednji medicinski kadar kojem naravno svaka cast,tu spadaju sestre sa osnovnim studijama u trajanju od 3 god,sestre sa 4 god ili specijalisti zdrastvene njege i sestre sa 5 god tj master zdrastvene njege i terapije aman vise kako koji ministar sve manje neznanja ko radi u zdrastvenim ustanovama

Djuka
Gost
Djuka

Nema mjesta zato se ne povecava.

03 of
Gost
03 of

Pitam se zivimo li mi u istoj drzavi,jeste li vi gospodjo ministarka zdravlja. Sram vas bilo od naroda sa ovakvim mjerama.

Nemo🇲🇪
Gost
Nemo🇲🇪

Ha ha ha,katastrofa. Kome ona ovo prodaje? Kao da nama prijatelji,komsije i svojta ne radi u zdrastvu pa se ništa ne zna. Laž velika, jer se vidi da se lista bolesnih ne smanjuje. No pojacaj mjere, jer sav normalan svijet je u crveno i zatvoren,ako ste normalni??

Daky
Gost
Daky

Aj ne lazi svega ti ……

Ma neka
Gost
Ma neka

Objasnite vi nama ministarko kako to da (kad smo, kako sami kažete, najgori u Evropi) širom otvarate granice a, zemlje poput Njemačke, Holandije i mnogih drugih rade upravo suprotno. Neko tu nije normalan. Jel da?

03 of
Gost
03 of

Ne povecava se broj u bolnicama,jer se ljudi sa upalama pluca lijece kuci,sramota

Gost9376
Gost
Gost9376

naravno da se ne povecava kada ih na silu saljete na kucno lijecenje… sve dok vam ih na nosilima ne dovode,vi ih ne primate

veki
Gost
veki

a kad si saznala gospođo ministarko da liječe pomoću ,,štapa i kanapa,,

Tip Top
Gost
Tip Top

Nepovećava se broj na bolničkom liječenju jer lukavo i podmuklo radite i novo inficirane saljete na kucna lijećenja pa sa takvim postupkom jos vise ugrozavate građane Crne Gore.

Send this to a friend