Društvo

Bošković na druženju sa vojnicima: Vrlo časno i izazovno zanimanje

Ministar odbrane Predrag Bošković obišao je sa načelnikom Generalštaba, general majorom Dragutinom Dakićem kasarnu “Milovan Šaranović” u Danilovgradu, saopštili su danas iz resora odbrane, navodeći da je ministar na neformalnom druženju sa vojnicima po ugovoru i dobrovoljcima koji su na obuci imao priliku da čuje kakve su njihove impresije.

“Kroz razmjenu informacija i gledišta na projekat dobrovoljnog služenja vojnog roka koji smo pokrenuli prije dvije godine, sagledali smo iz prve ruke koje su to zamke koje mladog čovjeka sprečavaju da se oproba u tom zanimanju, koje je prije svega vrlo časno i izazovno, traži odricanja, dok istovremeno omogućava da mladi čovjek spozna svoje fizičke i psihičke granice”, kazao je Bošković.

Dodao je da time postaju spremniji za današnji, moderan život.

U Ministarstvu ističu da se razgovaralo o raznim mogućnostima, o prijemu u službu, kao i obrazovanju na stranim akademijama, a nakon druženja u parku u okviru kasarne, ministar i načelnik Generalštaba su sagledali i isprobali mogućnosti hrvatske puške VHS2.

Bošković je rekao da su u procesu modernizacije i lakog pješadijskog naoružanja, a jedan od mogućih dobavljača je HS Produkt iz Hrvatske, sa kojim od ranije imaju dobru saradnju.

“To je bila odlična prilika da se upoznamo sa mogućnostima i kvalitetima tog naoružanja. U narednom periodu odlučićemo sa kojim dobavljačem ćemo ići u realizaciju jednog ovakvog poduhvata”, zaključio je ministar.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pesso
Gost
Pesso

Bošković i ja smo zajedno služili u vojsci,kakva su to vremena bila,bojao se mraka i vazda je imao para,slala mu tetka

Bora Bora
Gost
Bora Bora

BRAVO Ministre..Bravo VCG.

Lipovo
Gost
Lipovo

DOBAR komandant je onaj koji ne kaže juriš i ura, već ZAMNOM! Svaka čast ministre!

Pitch Black @
Gost
Pitch Black @

Svako ko nema iole msao pameti ili znanja ide u vojsku.

svasta
Gost
svasta

a ko ne zna nista pametnije, ostavlja takve komentare….

PATIZANSKI PUT
Gost
PATIZANSKI PUT

BOSKOVICU KOMANDANTE,CRNA GORA POZDRAVLJATE! CRNA GORA JES MALENA AL’JE CASNA (SPREMNA) I POSTENA!

Anonimus
Gost
Anonimus

Sa ovakvim ministrom vojska nam nije potrebna, jer sa kim god da zaratimo dovoljno je da pošaljemo ministra u tu zemlju i kad vide koliki je to karakter, njegovu hrabrost i posećenost istini odustaće od sukoba, jer će ih biti strah da udare na takvu gromadu od čovjeka

PATIZANSKI PUT
Gost
PATIZANSKI PUT

anonimus-PLACI ZA SOBOM! NE BRINI TI ZA CRNU GORU I MINISTRA BOSKOVICA,NIJESI MU NI DO”KOLJENA”

Anonimus
Gost
Anonimus

Partizanu aj na igman, ja sam se iznjašjavao kao crnogorac kad su ovi iz dps vikali Srbija do tokija, a danas svi oni vole cg više no majku, a što se tiče poređenja bogu hvala u pravu si

PATIZANSKI PUT
Gost
PATIZANSKI PUT

A,TI “DRUZE” PPODJI DO SUTJESKE I NERETVE DJE JE MOJ OTAC BIO,RANJEN OD CETNIKA,ALI JE IPAK PREZIVIO,DOBIO DVA ORDENA OD 20g ZA HRABROST I ZA NAROD,I NIJE ZIV HTIO BORACKU PENZIJU,KAD JE VIDIO NA KRAJU RATA KAKO SU SE CETNICI “PREBACALI”U PARTIZANE I DOBIJALI BOR.PENZIJE OD POSLEDICA RANJAVANJA JE UMRO U 59G!OVO JE ISTINA,KUNEM SE NJEGOVIM GROBOM!

Pesso
Gost
Pesso

A ti nećeš dobiti ništa

Send this to a friend