Društvo

Božović u Plužinama: Dogovorena izrada Monografije manastira Piva

Ambasador  Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović danas je posjetio manastir Pivu i Opštinu Plužine.

Kako je saopteno iz Ambasade, prilikom obilaska ove drevne svetinje i razgovara sa igumanom Jeftimijem (Škuleticem), je dogovorena realizacija ideje izrade Monografije manastira Piva koju će zajednički raditi SO Plužine, Ambasada i Manastir sa grupom uglednih profesora Beogradskog univerziteta po blagoslovu Episkopa Budimljansko- nikšićkog Joanikija.

Božović je zajedno sa predsjednikom SO Plužine Mijuškom Bajagićem i predsjednikom Socijalističke narodne partije Vladimirom Jokovićem obišao lokaciju za gradnju sportske hale u Plužinama koja je dogovorena prilikom prve službene posjete Božovića ovoj opštini.

14

avatar
1000
9
5
0
 
13
JelenaMesija 'No.1'MMMmarkoInfinity
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Jelena
Gost
Jelena

Svaka čast dr Vladimiru Bozovicu! Boljeg Ambasadora Republika Srbija nije imala!

marko
Gost
marko

Junacka i antifasisticka. Piva na koljenima pred cetnickim sinovima i svetosavskom velikosrpskom politikom.
Spomen kompleks u Dolima svjedoci o stradanju i zrtvi koju je u jednom trenutku Piva dala za slobodu od fasista i njihovih svetosavskih velikosroskih sluga …cetnika .
Cast izuzicima koji hrabro brane tekovine u potpuno posrnuloj Pivi .

Infinity
Gost
Infinity

Radi građana Crne Gore koji ne znaju: Amfilohije je oko manastira samo nekoliko godina unazad oganizovao turbo/erotske šatre i pijanke. Kad se neko sjetio da to nije baš “crkveno”, šatre je izmjesito na imanja iznad puta, a Pivljnima da dokaže da on gradi “bolje” svetinje, natakao krst na vrh brda iznad manastira. Pivljani – ćute. U Plužinama u kojima se… Više »

Mongro
Gost
Mongro

Dzaba krečite! U Srbiju su srpske crkve…i na Kosovo! Ovo je zemlja crnogoraca i sve crkve su crnogorske!

niro
Gost
niro

Pivljani koji su dali najviše žrtava u drugom svjetskom ratu u borbi protiv fašista i četnika ,danas im potomak tih četnika Božovič iz Miločana kod Nikšića zajadno sa vječitim predsjednikom Plužina Bajgičem i popom iz svetosavske sekte bez pitanja minstarstzva kuliure preuzimaju ulogu zaštitnika kulturnih dobara države.

Miso
Gost
Miso

Samo si zaboravio da napises da su posle fasista,komunisti ubili najvise pivljana..to uvijek nekako zaboravite..

Infinity
Gost
Infinity

Saberite broj školskih razreda političara gore nabrojanih, sve će vam biti jasno. Nemaju oni ništa sa Pivskim manastirom. Oni o Pivi i o Pivskom nasleđu ne znaju ništa! Oni su ti koji su se odrekli svega znamenitog iz Pive i sad sa srpskim popovima galopiraju u srednji vijek. Zato treba da idu u onaj “hram” što im Amfilohije zida u… Više »

Pivljanin
Gost
Pivljanin

Da ne bi ti da nam pišeš monografiju stručnjače?

Blaki
Gost
Blaki

Ne, nego im ti pomozi…

MMM
Gost
MMM

Jadna Pivo sta si docekala. Navedi jednog pivskog prvaka koji je bio protiv Crne Gore, od Vula Adzica pa redom. Piva je bila uz Crnu Goru i kad je bila u okviru Otomanske imperije.

Mesija 'No.1'
Gost
Mesija 'No.1'

Manastir Piva se nalazi u Plužinama, podignut u ranijoj oblasti srednjovekovne župe Piva i području kasnijeg plemena Piva, a deo je Eparhije Budimljansko-nikšićke. Manastirska crkva Uspenja Presvete Bogorodice podignuta je između 1573. i 1586. godine od strane Mitropolita Hercegovačkog Savatija Sokolovića, potonjeg Patrijarha Srpskog. Radovi manastira su vršeni u tri navrata: zidanje 1573—1586, slikanje fresaka u glavnom delu hrama 1604—1605,… Više »

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Sve će nam uzet lažima?!

@!@!
Gost

A jel moguće ovo

🇲🇪Bernini🇲🇪
Gost
🇲🇪Bernini🇲🇪

Izdajnik ne miruje.

Send this to a friend