Društvo

Brajović položio vijenac na Spomenik partizanu borcu na Gorici

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović sa delegacijom, položio je danas vijenac na Spomenik partizanu borcu na Gorici, čime je nastavljeno svečano obilježavanje Dana pobjede nad fašizmom.

U delegaciji su bili potpredsjednik Vlade Zoran Pažin i predsjednik SUBNOR-a i antifašista, akademik  Zuvdija Hodžić.   

Kao dio aktivnosti, danas će u Plavoj sali Skupštine Crne Gore, sa početkom u 12.00 sati, biti održan i okrugli sto pod nazivom „Odoljeti populističkim pokretima“. 

Diskusiju će otvoriti predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović, a uvodne riječi imaće i akademik Zuvdija Hodžić, predsjednik SUBNOR-a i antifašista Crne Gore; Biljana Maslovarić , profesorka sociologije, prodekanka za nauku i međunarodnu saradnju na Filozofskom fakultetu Univerziteta Crne Gore; Janez Drobnič, sociolog, profesor na Univerzitetu Primorska u Kopru i predavač na programu mobilnosti EU na Filozofskom fakultetu UCG;  Aleksej Kišjuhas, sociolog, docent na odsjeku za sociologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, redovni kolumnista dnevnog lista Danas i  Goran Radojičić, književni kritičar i teoretičar, urednik brojnih izdanja udžbenika za osnovnu i srednju školu.  

Moderator diskusije je  Dragutin Papović, istoričar, poslanik u Skupštini Crne Gore, honorarni profesor na Univerzitetu Crne Gore.

U diskusiji će učestvovati i više poslanika Skupštine Crne Gore, profesori istorije, mladi antifašisti, predstavnici SUBNOR-a.  

B.M.

 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
veki
Gost
veki

borci su bili i oni njemački vojnici kojima je groblje pored aerodroma Podgorice, kad ste to dozvolili idite do kraja

podrumar
Gost
podrumar

Postujem narodnu nosnju i moram reci da je simpaticno da kod protokola su prisutni “perjanici”,ali zasto su naoružani kalašnjikovima?

Borac
Gost
Borac

Da neće neki od ovih položiti vijence na grobove svojih djedova?

Sigurica
Gost
Sigurica

I ovaj se gardista sakrio, da ga ne gleda…

Radijatorčić
Gost
Radijatorčić

Tuge tužne!

Rekreativac
Gost
Rekreativac

Komunalna i pauk su uklonili sva vozila parkirana ispred crkve svetog djordja , gdje je parkiranje saobracajnim propisima dozvoljeno a pustili su 50tak auta da voze goricom. Da su stvarno htjeli da ispostuju narodne heroje , tih 150m bi protegli noge do spomenika ! Ovo pisem revoltiran time sto me zamalo nisu pokupila kola na Goricu !

Send this to a friend