Društvo

Business Café: Poslovni uspjeh bez privatnog nema smisla

Kako je saopšteno iz IPER tima, tema ovog Business Caféa bila je “Srećan ili/i uspješan”, a učesnici su razmjenjivali mišljenja o tome da li se može biti srećan i uspješan u isto vrijeme bez kompromisa i živjeti život ispunjen uspjehom, srećom, mirom, zdravljem i zadovoljstvom u isto vrijeme i na svim poljima.

Gosti su bili vlasnik studija za interaktivni dizajn Fleka Miloš Milošević, vlasnica studija Laurus Slow Spa iz Lošinja Anamarija Pažin Morović i arhitekta, vlasnik ING INVEST-a Ilija Radulović.

Kako se ističe, sagovornici su konstatovali da je važno griješiti i da se greške stalno dešavaju.

Milošević je, tom prilikom, istakao da se bezuslovno zaljubio u svoj san, te naučio da kad se to dogodi – preduzetnik oslijepi i ništa se ne podrazumijeva. 

Kako kaže, po povratku u Crnu Goru, brzo je uvidio da se etika u poslovanju i profesionalnost prisutna vani ne podrazumijeva na ovim prostorima. 

Bio je zadužen za sve izloge Prade u svijetu, od Njujorka do Tokija, ali vratio se u Crnu Goru i pokrenuo posao. 

“Svi su mu govorili jesi li normalan, što si se vratio, da sam se i sam nakon dvije godine počeo pitati isto”, kazao je Milošević. 

Ipak nije odustao, iako je, kako kaže, mentalitet ovdje takav da, nažalost, ljudi jedva čekaju da pogriješimo. 

Pažin Morović je rekla da se na ostrvu Lošinj osjećala usamljeno, sve dok jednog dana u Pošti nije otkrila knjigu “Sam svoj gazda”, pročitala je u dahu, te preko nje otkrila Business Café, na koji od tada redovno dolazi.

Bila je na događajima u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori i kaže da su dobra namjera i odlična energija podrške prusutne svuda. 

Ona je savjetovala sve da budu svoji, slušaju sebe i svoju intuiciju.

Radulović je, između ostalog, naglasio da je neuspjeh samo vremenski interval, ali i preduslov uspjeha jer se na greškama uči.

Događaj su vodile koleginice iz Zagreba, Dubrovnika i Podgorice, a gosti u publici uz domaćine bili su i kolege iz Hrvatske, Srbije i Italije.

Sljedeći Business Café u Podgorici zakazan je za 7. april, na temu Porodični biznis. 

Send this to a friend