Društvo

Camaj: Preduzeće Deponija pripada Tuzima

16376-deponija.jpg

Nakon diobe imovine, i prelaska preduzeća Deponija pod nadzor Opštine Tuzi, ona će napraviti odnosno obnoviti ugovore sa Glavnim gradom, Cetinjem i Danilovgradom za pružanje usluga odlaganja neopasnog otpada sa tih teritorija, saopštio je Robert Camaj, glavni administrator Opštine Tuzi. On ističe i da će nakon diobe sa Glavnim gradom dobiti i dio opreme preduzeća Čistoća.

“Nesporno je da je Deponija, kao već postojeće privredno društvo Glavnog grada, na teritoriji Opštine Tuzi. S obzirom na to da Deponija, kao privredno društvo, ima sklopljene ugovore o pružanju usluga odlaganja neopasnog otpada sa Prijestonicom Cetinje i Opštinom Danilovgrad oni će biti obnovljeni. To ćemo uraditi odmah nakon diobe imovine, i prelaska preduzeća Deponija pod nadzor Opštine Tuzi. Kada Deponija pređe u vlasništvo Opštine Tuzi mi ćemo upravljati njom i samim tim vršiti nadzor nad tim preduzećem kao njen osnivač. Po tome Podgorica će plaćati odlaganje otpada Deponiji, a novac će ići u budžet Opštine Tuzi”, rekao je Camaj.

On je istakao da će uskoro stvoriti uslove za donošenje odluke o formiranju preduzeća koje će da se bavi javnom higijenom Opštine Tuzi.

“Što se tiče formiranja javnih službi, Opština Tuzi razmatra tu mogućnost. Međutim, kako je opšte poznato, dioba imovine između Glavnog grada i Opštine Tuzi je i dalje u procesu. Svakako Opština Tuzi neće čekati dugo, i stvoriće normativne uslove za donošenje odluke koja će normirati komunalneusluge”, istakao je Camaj.

Prilikom diobe sa Glavnim gradom Robert Camaj kaže da će im pripasti dio opreme gradskog preduzeća

“Čistoća. Opština Tuzi će dobiti određenu opremu pril ikom diobe sa Glavnim gradom, ali ne može se precizirati u ovoj fazi o kakvoj mehanizaciji je riječ. Ono što je izvjesno je da će se pribaviti sredstva za funkcionisanje i pruženje komunalnih usluga, a sve u ciljuzaštite građana,učijoj smo i službi kao Opština. Bez Statuta Opštine Tuzi ne može se donijeti ni odluka o formiranju javne službe Čistoća, a samim tim ne možemo, trenutno, govoriti o njenom opremanju, imajućiu vidu da se moraju steći neophodni formalno pravni uslovi za rad ovog preduzeća”, navodi Camaj.

Robert Camaj kazao je da je u fazi izrada nacrta odluke o organizaciji uprave Opštine Tuzi, kao i akti o sistematizaciji organizacije organauprave.

Kako je kazao rok za finansiranje iz budžeta Glavnog grada ističe 31. jula ove godine.

“Do 31. jula finansiraćemo se iz budžeta Glavnog grada. U toku su pripreme za donošenje neophodnih akata Opštine Tuzi, koji će se temeljiti na pravilima koja se odnose na budžet, fiskalnu odgovornost, kao i na osnovu Zakona o finansiranju lokalne samouprave”, zaključio je Camaj.

15

avatar
1000
9
6
0
 
13
TuzaninPrc CGPrc CGRadovanBosancica
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Prc CG
Gost
Prc CG

Samo naprijed albanci uzmite sto je vaše i naplatite glasove koje ste dali dps sekti…..podrška!!!!

Tuzanin
Gost
Tuzanin

Tuzi nisu Albanija!!!

Bosancica
Gost
Bosancica

Podgorica je buduca crnogorska Kosovska Mitrovica

Anonimni
Gost
Anonimni

Zar nije Cijevna “granica” izmedju “opstina”?

Perjanik
Gost
Perjanik

Tuzi do Staroga, Ulcinj, Gusinje, Plav i jos neki dio sjevera u V. Albaniju. Ostatak Crne Gore, Republika Srpska, Srbija, sjever Kosova u Novu drzavu. To je epilog ovih desavanja.

Radovan
Gost
Radovan

To je ako racunas vecinsku vjersku pripadnost. Ako mislis na onu Cije ovce toga i planina.

Tramp
Gost
Tramp

Mora da su Srbi krivi i za ovo…100% pih ti Srbi,a braci Albancima cemo sve dat.EEEEEEEE DA JE VJECNA VELIKA ALBANIJA!!!

Nenad
Gost
Nenad

Uzmite i plantaze ..to vama pripada sve

cespodamu
Gost
cespodamu

za plantaze je dogovoreno placace zakup tuzima

Lipovo
Gost
Lipovo

Pripada li i ,,Stari Aerodrom,, opsstini Tuzi. I, zna li se od kada opsstina Tuzi polaze pravo na ovoliku teritoriju, da li je to iz ,,turskog,, vremena ili joss prije njega, ili od ,,Bechkog kongresa,,

Gojak
Gost
Gojak

Od turskog vremena naravno ! Sto je tu nejasno ?

Prc CG
Gost
Prc CG

Samo uzimaju sto je njihovo

crnoje
Gost
crnoje

Došao đavo po svoje. Doći će i na Cetinje i na Čevo. Do not worry Milo Mori

gile_99
Gost
gile_99

dobićete, ali malo sjutra. 😀

Borko
Gost
Borko

Dali ste im, sad kukajte. Da ste Srbima nešto dali, bilo bi kuku-lele, a ovako Arnautima nema veze. Ajte vi da vidite ima li đe koja crkva da se otme ili sruši, a to što će onolika Podgorica i još nekolika grada, odnosno pola Crne Gore, plaćati Tuzima odlaganje smeća i puniti im budžet, i još im dati pola kamiona,… Više »

Send this to a friend