Društvo

Camaj: Vještačko đubrivo obojilo vodu u plavo; Podgorički Vodovod: Voda na izvorištu Milješ ispravna

Direktor Vodovoda Tuzi Ilir Camaj predao je Osnovnom državnom tužilaštvu prijavu protiv N.N. lica zbog sumnje da je ubrizgalo za sada nepoznatu supstancu u vodovodnu mrežu u naselju Kuće Rakića, koja je u utorak obojila vodu u plavo. Camaj je kazao za Dan da prvi rezultati ukazuju na to da je u pitanju vještačko đubrivo. Iz podgoričkog Vodvoda je CdM-u saopšteno da je voda na izvorištu Milješ ispravna.

FOTO: Oči Podgorice, Facebook

“Izvještaj laboratorijske analize još nijesmo dobili, ali smo u kontaktu sa laboratorijom Vodovoda Podgorice i prvi rezultati ukazuju na to da je u pitanju bilo vještačko đubrivo. Prijavu sam predao Osnovnom državnom tužilaštvu protiv N.N. lica zbog sumnje da je ubrizgalo, za sada nepoznatu supstancu, plave boje u vodovodnu mrežu u naselju Kuće Rakića”, rekao je Camaj za Dan.

Ističe da nema prijava da je neko od mještana imao zdravstvenih problema, te da je za mještane obezbijeđena cistijerna vode sve do dobijanja rezultata biohemijske analize uzorka.

Iz podgoričkog Vodovoda CdM-u je saopšteno da je Sektor kontrole kvaliteta vode za ljudsku upotrebu postupio po žalbi korisnika i uzorkovao vodu sa više točećih mjesta na području naselja Kuće Rakića.

“Budući da je DOO “Vodovod i kanalizacija Podgorica” odgovoran za održavanje vodoizvorišta, uzet je uzorak i na Crpnoj stanici “Milješ” sa koje se snabdijeva gore pomenuto naselje. Prema trenutnim rezultatima kojima raspolaže Sektor kontrole kvaliteta, uzorak uzet sa Crpne stanice “Milješ” je u skladu sa Pravilnikom o parametrima, provjeri usaglašenosti, metodama, načinu, obimu analiza i sprovođenju monitoringa zdravstvene ispravnosti vode za ljudsku upotrebu”, navode iz ove institucije.

Takođe, ističu, prije dobijene žalbe redovnim planiranim uzorkovanjem sa javne česme u mjestu Tuzi, u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Crne Gore uzet je uzorak, koji je za trenutno obrađene parametre u skladu sa prethodno navedenim Pravilnikom.

“Nakon završenih analiza, nalaz će biti dostavljen “Vodovod Tuzi”, koji će u skladu sa svojim ovlašćenjima i činjenici da je zaduženo da vrši održavanje mreže na pomenutoj teritoriji, nastaviti dalje sa procedurom ispitivanja nastale pojave”, navodi “Vodovod i kanalizacija” Podgorica.

11

avatar
1000
11
0
0
 
8
CoolTuziErtugrul begJel piso MisoAndjela
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Cool
Gost
Cool

To je otrov.Ovo je veoma opasno po zdravlje

Tuzi
Gost
Tuzi

Sta ne puštate komenare koje nikog ne vrijeđaju,trazili si Dinosani Miljes Rogame i gore od ovoga,evo im bata asvaltna cimetaru i druge stvari trazili ste dobili ste,nije odgovarao dps ds sd sdp du čestiti ljudi,evo vam sada Tuski klan 😂😂😂😂

Ertugrul beg
Gost
Ertugrul beg

Pesticidi su zdravi

Jel piso Miso
Gost
Jel piso Miso

Ko je to zlo mislio da napravi mjestanima?????? Jesu li pocele prljave igre tekfurovaca?

Andjela
Gost
Andjela

Opet DPS kriv.

Andjela
Gost
Andjela

Natapajte baste, i djubrite istovremeni.

Komentator
Gost
Komentator

Prodavat ovo turistima ka koktel, 5€ casa

Dinosaaa
Gost
Dinosaaa

Veliki stručnjaci aferim vam biloo vladali još 1000 godina jer dps sd bs sdp vam nisu vljaliiii

Tuzanin
Gost
Tuzanin

Bravo Direktore,tako treba potrujte ljude,evo i u Dinoši pravite baz asvalta u Rogame cementaru,baš smo počeli da se dijelimo kao grad Mostar blago nama sa vama,a nije mi žao ni Dinosu Rogame i Miljes dps bs sd sdp nije valjala evo im sada ova elita koja je podijelila Opstinu Tuzi na sjever siromašni i jug bogati Aferim vam bilooo valdali… Više »

krkili
Gost
krkili

Ovđe je isključiva odgovornost direktora tog vodovoda jer nije preduzeo sve potrebne mjere da do ovoga ne dođe.Zamislite da je usut neki otrov bez ukusa, mirisa i fizički nevidljiv.Naravno da treba pronaći i izvršioca i žestoko ga kazniti.

Bar
Gost
Bar

Jel je naplacuju skuplje kad dodje obojena 😂

Send this to a friend