Društvo

Cambridge centar- svjetski lider među školama

International House Cambridge Centar je osnovan 2007.godine kao član međunarodne mreže škola International House World Organisation, koja ima sjedište u Londonu. Ova organizacija ima 160 škola u 54 zemlje svijeta i sve škole rade po strogo propisanim standardima.

http://ihworld.com/schools/countries/montenegro/ih-podgorica/

Vrlo brzo nakon osnivanja IH Cambridge Centar je akreditovan od strane Cambridge univerziteta iz Velike Britanije da bude njihov zvanični predstavnik za Crnu Goru. To je omogućilo mladim ljudima iz Crne Gore da na jednom mjestu obavljaju pripremu i polaganje nekog od Cambridge English ispita. Među mladima su najpopularniji Cambridge English First (FCE) i Cambridge English Advanced (CAE). Ova dva cetrifikata predstavljaju svojevrsni pasoš za sve koji žele da nastave svoje školovanje, ili se zaposle u inostranstvu. Cambridge English certifikati su priznati u svim zemljama svijeta i predstavljaju obavezan dio aplikacione dokumentacije.

Za sve one koji su znanje engleskog jezika doveli do perfekcije, IH Cambridge Centar uskoro planira da organizuje i najzahtjevniji pripremni kurs i ispit za Cambridge English Proficiency (CPE).

Polaznici koji polažu u IH Cambridge Centru imaju privilegiju da završne ispite za Cambridge English certifikate obavljaju na kompjuterskoj osnovi. Ovaj vid polaganja omogućava komforniji rad na samom ispitu, a rok za dobijanje rezultata i uručivanje certifikata se znatno smanjuje u odnosu na klasičnu metodu. IH Cambridge Centar posluje kao “open centre”, tako da se za polaganje Cambridge English ispita mogu prijaviti i kandidati koji su se spremali u nekoj drugoj školi.

http://www.cambridgeenglish.org/find-a-centre/find-an-exam-centre/

IH Cambridge Centar pored engleskog jezika nudi kurseve njemačkog, francuskog i španskog jezika. Već tri godine u svojoj ponudi ima i kurseve crnogorskog jezika namijenjene strancima koji žive i rade u Crnoj Gori.

Posle engleskog jezika najveće interesovanje za njemački jezik

 

Poslije engleskog jezika, koji drži primat, najveće interesovanje je za njemački jezik. Polaznici koji pohađaju kurseve njemačkog jezika su osobe koje planiraju da svoje školovanje nastave u zemljama gdje se koristi ovaj jezik. Veliki broj osoba se odlučuje za učenje osnova njemačkog jezika, kako bi stekli mogućnost spajanja sa članovima svoje porodice koji već žive tamo. Jedan od motiva je sve veća želja mladih ljudi da potraže zaposlenje van granica naše zemlje, što zahtijeva viši nivo znanja. Sve veći broj osnovnih i srednjih škola u Crnoj Gori uvodi njemački u redovnu nastavu, tako da IH Cambridge Centar planira da ponudi kurseve njemačkog namijenjene osnovcima.

Kursevi za djecu predškolskog uzrasta

Kursevi engleskog jezika se organizuju za sve uzraste i nivoe znanja. Najmlađi polaznici imaju 4 godine i kroz igru, pjesmu i crtanje savladavaju osnove engleskog jezika. Kursevi za osnovce pomažu djeci da koriste engleski jezik u komunikaciji sa svojim vršnjacima, a radovno školsko gradivo prate bez ikakvih problema. Predavači koji imaju dugogodišnje iskustvo u radu sa djecom, koriste savremene metode nastave. Časovi se organizuju dva puta sedmično po 45 minuta u prijepodnevnim i popodnevnim terminima. Cijena je 20 eura mjesečno.

Pored predškolaca i osnovaca, najveći broj grupa se sastoji od srednjoškolaca i studenata. Programi namijenjeni ovoj populaciji su usklađeni sa Zajedničkim jezičkim okvirom Savjeta Evrope – CEFR. Stepeni su podijeljeni na dobro poznate klasifikacije A1, A2, B1, B2, C1 i C2. Svaki od ovih stepena jasno govori o nivou znanja određenog polaznika za svaku jezičku vještinu posebno. Tako vrlo lako možemo znati koliko ko ima znanja bilo da se radi o pisanju, čitanju, slušanju, ili govoru, zavisno od diplome koju posjeduje. Nastava na ovim stepenima se pohađa dva puta sedmično po 90 minuta.

Prilikom upisa vrši se besplatno testiranje znanja, kako bi polaznici pohađali nastavu na odgovarajućem nivou.

http://ihworld.com/learn/english-language-level-test/

Interaktivne table koje imaju mogućnost da koriste polaznici više grupa, omogućavaju da se gradivo iz udžbenika izučava kroz programe instalirane za tu namjenu. Časovi organizovani na ovaj, savremeni način, postaju zanimljiviji i efektniji.

Pored domaćih predavača, veći dio polaznika ima priliku da prati nastavu koju organizuju strani predavači, kojima je engleski maternji jezik. Samim tim polaznici imaju mogućnost da nauče kako da pravilno akcentuju pojedine riječi, koriste sinonime i fraze koje obogaćuju svaki jezik. Samim tim imaju mogućnost da malo zavire u stranu kulturu i sistem obrazovanja, prije nego što i sami jednog dana ne pođu van granica naše zemlje.

Da bi sve funkcionisalo besprekorno, škola ima stranog Akademskog menadžera, koji prati rad svih predavača i putem opservacija, seminara i internih sastanaka daje sugestije kojima se usavršava rad kompletnog nastavnog kadra.
Provjera rada škole po međunarodnim standardima se organizuje svake dvije godine. Akreditovani tim iz matične kuće vrši kontrolu rada škole po svim segmentima, od metodologije rada, provjere stručnosti nastavnog kadra, sredstava i opreme za rad, aktuelnih udžbenika, sve do sigurnosnih standarda neophodnih za funcionisanje jedne ovakve institucije. Ispunjavanje svih ovih standarda su preduslov za produžavanje licence za rad, čime se garantuje polaznicima u Cambridge Centru da dobijaju vrhunsku uslugu.

Zaposleni u IH Cambridge Centru redovno posjećuju konferencije i stručne treninge u organizaciji Cambridge univerziteta, kao i International House World Organisation. Na taj način se prate standardi i svjetski trendovi iz oblasti izučavanja stranih jezika, koji se zatim primjenjuju i u Crnoj Gori.

IH Cambridge Centar je tokom svog poslovanja uspješno prošao sedam inspekcija, bez ijednog uočenog propusta, ili greške u radu.

Pored međunarodnog priznanja najveće priznanje za uspješan rad predstavljaju zadovoljni polaznici, kojih iz godine u godinu ima sve više, jer znaju da cijene kvalitet.

http://www.cambridge.co.me/

Send this to a friend