Društvo

Carević suspendovao isplatu naknada i prekovremenih radnih sati

Marko Carević

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević donio je odluku kojom se do daljnjeg suspenduje isplata prekovremenih radnih sati i naknada za komisije i radna tijela.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika opštine, odlukom se dodatno štiti opštinski budžet od negativnih i nepredvidljivih okolnosti koje mogu nastati uslijed vandrednih okolnosti prouzrokovanih pandemijom virusa kovid19.

“Predsjednik Opštine je već ranije pozvao opštinske funkcionere i direktore Javnih preduzeća da dio svojih primanja uplate na jedinstveni račun NKT za borbu protiv epidemije virusa korona”, navode u Carevićevom kabinetu.

Podsjećaju da je do sada, na inicijativu predsjednika Opštine usvojena Odluka kojom je opštinskom Udruženju penzionera uplaćeno 10.000 eura za pomoć najugroženijim kategorijama penzionera.

“Opština je takođe donirala sredstva za nabavku respiratora za potrebe Opšte bolnice Kotor. Pomoć je pružena i Crvenom krstu Budva. Pokrenuta je i inicijativa za hitnu nabavku novog automobila za reanimaciju po najsavremenijim medicinskim standardima za potrebe budvanskog Doma zdravlja, a koji će biti na raspolaganju i Službi zaštite i spašavanja u hitnim slučajevima. Vrijednost reanimobila je 63.000 eura”, dodaju.

Carević je još jednom pozvao građane da se u ovim za sve teškim i neizvjesnim vremenima vrate onim vrijednostima na koje smo, kako je rekao, svi pomalo zaboravili, a to su prije svega humanost i saosjećanje za bližnje u nevolji.

7

avatar
1000
6
1
0
 
6
E jada nasegaCika mikiSlobodaHarisVanja
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
E jada nasega
Gost
E jada nasega

Pravi primjer kako treba. Od sada ce njegova kompanija da radi besplatno sve poslove koji gradjanima budu trebali

E jada nasega
Gost
E jada nasega

Zasto cuvena donatorova kompanija ne donira bar 100 000. Sad se pokazi cuveni donatoru Bato a ne sto castis negoga sviju platu i citava Crna Gora zna na sva zvona

Sloboda
Gost
Sloboda

Zasto nema olaksica za građane?Zasto se svi pravite da je sve u redu?

Haris
Gost
Haris

Svaka čast, ljudino.

Cika miki
Gost
Cika miki

To je uvreda za df,,ljudino,,

Vanja
Gost
Vanja

A ja ti ga ne bi sata jednog preko radnog vremena radio. Lako ti je dirigovati od kuce dok ti pojedini sluzbenici ginu na teren i jos neces prekovremen da platis? Sto sebi ne ukines licni dohodak i tvojim pulenima pa ustetdis budzet

Harris
Gost
Harris

Kakva je ovo bahatost, ne možeš suspendovati nečije prekovremeno zarađene pare! Nijesi ti to zaradio pa da odlučuješ što ćeš. Kakvo je ovo bahaćenje i samovolja. Ostavka!

Send this to a friend