Društvo

CdM saznaje: Na FPN se gase Novinarstvo, Međunarodni odnosi i Evropske studije

naslovna.jpg

Vojvodić je pisala Kneževiću 18. marta što se jasno vidi na osnovu prve strane dokumenta, u kom ga obavještava o zaključcima u vezi sa FPN.

 

A, u smjernicama za FPN, koje se nalaze na posljednjoj strani dokumenta, jasno piše: “koncipirati tri studijska programa: Politikologija, Komunikologija, Socijalna politka i socijalni rad”.

To je potvrda gašenja Međunarodnih odnosa, Novinarstva i Evropskih studija.

Zvaniču potvrdu, međutim, CdM još ne može da dobije jer nam se Knežević ne javlja na telefon, a iz Rektorata, iako nam je obećano, još nemamo odgovore.

Prema našim saznanjima, Knežević treba do 31. marta da napravi programe za Politikologiju, Komunikologiju i Socijalnu politiku i socijalni rad. 

Ovaj prijedlog, prema nezvaničnim informacijama, ne znači gašenje Fakulteta političkih nauka, ali profesori s kojima smo bili u kontaktu, sumnjaju da to, ipak, jeste suština procesa.

S obzirom na to da Univerzitet Crne Gore akredituje studijske programe, a ne fakultete, moguće je da Komunikologija i Socijalna politka i socijalni rad nastave da se razvijaju u okviru Filozofskog fakulteta u Nikšiću, a, Politikologija u okviru Pravnog fakulteta u Podgorici.

Zvanične informacije iz UCG još čekamo. 

Send this to a friend