Društvo Analize pokazale

Ćehotina 11 kilometara nizvodno mrtva rijeka

Centar za ekotoksikološka ispitivanja iz Podgorice je uradio analize uzoraka vode i ribe koje im je dostavio inspektor Dragan Šekularac, a koje su pokazale da je Ćehotina 11 kilometara nizvodno mrtva rijeka.

Uzorci ribe su ispitani u Specijalističkoj veterinarskoj laboratoriji u cilju patomorfološkog pregleda.

<<<<<<Prijave protiv direktora Termoelektrane i još tri osobe zbog pomora ribe<<<<<<

<<<Tužilaštvo ispituje ko je odgovoran za pomor ribe u Vezišnici i Ćehotini<<<

Prema rezultatima analize uzorci vode uzorkovani na lokaciji rijeke Ćehotine, 11 kilometara nizvodno prema Gradcu, na lokaciji rijeka Vezišnica, kod restorana “Ognjište”, na lokaciji rijeka Ćehotina, kod pekare u Židovićima, su van svih klasa propisanih Uredbom o klasifikaciji i kategorizaciji površinskih i podzemnih voda zbog povećane vrijednosti pH, sadržaja nitrita i ortofosfata.

<<<Ćehotina bijela kao mlijeko<<<

Rezultati analiza pokazuju promjene u pH vrijednosti što navodi na zaključak da su vrijednosti pH vode u periodu dešavanja akcidenta bile iznad izmjerenih 8. jula 2019. godine.

Prema izvještaju Specijalističke veterinarske laboratorije analize su utvrdile da su ribe otrovane otrovnim korozivnim (kaustičnim) sredstvom.

 

Podsjećamo, crnogorska policija je podnijela krivičnu prijavu protiv TE Pljevlja i četiri odgovorne osobe, među kojime je i izvršni direktor Vladimir Šestović, zbog ekološkog incidenta i pomora ribe u rijekama Vezišnica i Ćehotina.

<<<Vlada zahtijeva od EPCG da hitno sanira štetu<<<

S obzirom da postoji sumnja da su zaposleni u EPCG – TE Pljevlja radnje opisane u krivičnoj prijavi sprovodili i ranije, policija i tužilaštvo preduzimaju dalje mjere i radnje u okviru ovog predmeta

13

avatar
1000
10
3
0
 
12
DakaNevjernikmojsilovićTragikomedija🎭Lale
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Nevjernik
Gost
Nevjernik

Tužna prošlost,tužna stvarnost i još tužnija budućnost. Ljudska rasa vapi za pijaćom vodom a mi je uništavamo.

mojsilović
Gost
mojsilović

Zaživjeće to ribom DPS i to kalifornijskom pastrmkom, lososom i šaranima od po 5 kila. Jedino što treba da uradite je da ih glasate na sledeće Izbore, čim pobjede Oni će to završit a rijeku Ćehotinu kao i sve rijeke Crne Gore preporodit.

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

Ovaj pomor simbolicno prikazuje bahatost i trovanje citave cg od str.rezima.

Lale
Gost
Lale

Godina je bio zabran za pecanje,kakve komade su potrovali pa je li moguce i pitanje je oce li se to moc ikad ispravit…😨

IQ 86 prosjek
Gost
IQ 86 prosjek

I vazduh nizvodno 11 kilometara!

radijatorčići
Gost
radijatorčići

A možda urade valorizaciju Ćehotine?

DAKA
Gost
DAKA

Kao sto sam vec pisao vezano za ovu katastrofu,zelim da napomenem da na osnovu iskustva na slicnim pogonima , doslo je do istakanje veoma opasne hemikalije koja se koristi za skidanje kamenca i pranje rashladnih kondezatora ? Pozdravljam nalaz laboratorije ali ste bili duzni da trazite od termoelektrane MSDS svih kupljenih hemikalija kako bi se ustanovilo koju hemikaliju su ispustili.… Više »

Daka
Gost
Daka

Dajte ime hemikalije koja je prosuta u rijeku? Veoma bitna stvar jer na svakoj kanti hemikalije pise koje su zastitne mjere i sastav hemikalije. Izvjestaj koji su u laboratoriji dostavili je najblaza verzija i nije kompletna. Ide na ruku izvrsiocima jer se u generalnom spominje smanjenje Ph . Kazite koju ste hemikaliju sve nasli. Posto u MNE nema valjanih laboratorija… Više »

Dan
Gost
Dan

U zatvor svi, i to godinama!

Slavko
Gost
Slavko

Pravi strucnjaci iz DPSA…

🚜🙋‍♂️
Gost
🚜🙋‍♂️

Vidjeli smo tvoje strucnjake i Kotora, odje bar niko nije brave mijenjao da sacuva fotelju

Slavko
Gost
Slavko

Evo ga pristalica pajser “politicara” trovaca koji obijaju brave hahahaha

Vozi misko
Gost
Vozi misko

Dici ce se kao feniks,nije ovo prvi put.

Send this to a friend