Društvo

Čekaju se rezultati testiranja za 152 osobe na Cetinju, zbog nepoštovanja samoizolacije tri prijave

Cetinje

Opštinski tim za zaštitu i spašavanje Prijestonice Cetinje razmatrao je danas, na elektronskoj sjednici, epidemiološku situaciju u gradu u svijetlu poštovanja mjera i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela i Instituta za javno zdravlje, ali i činjenice da se nalazi čekaju za još 152 testirane osobe.

“Kovid timovi Doma zdravlja Cetinje su od 19. do 25. oktobra testirali 175 osoba, od čega su njih 23 bile negativne, dok se za ostale čekaju rezultati. Kovid ambulanta obavila je ukupno 253 pregleda u toku prethodne sedmice”, saopšteno je iz Prijestonice.

Zajednički inspekcijski tim, kojeg čine službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, Uprave za inspekcijske poslove i Komunalne policije, izvršio je kontrolu i obilazak 12 trgovinskih i 72  ugostiteljska objekta, kao i kontrolu 206 lica u samoizolaciji.

“Zbog nepoštovanja mjere samoizolacije podnesene su tri krivične prijave i izdato jedno upozorenje”, ističe se u saopštenju.

Ocijenjeno je da su građani i privredna preduzeća u visokom stepenu poštovali preporučene mjere, te da bi ukoliko ne dođe do pogoršanja epidemiološke situacije do kraja sedmice mogla biti otvorena gradska pijaca.

Saopšteno je i da će biti nastavljena preventivna dezinfekcija pojedinih javnih površina u skladu sa procjenom Opštinskog tima i vremenskim uslovima.

Opštinski tim pozvao je građane da prijavljuju kršenja privremenih mjera NKT i Instituta za javno zdravlje pozivom na broj Operativnog centra Komunalne policije 067 610 593.

4

avatar
1000
3
1
0
 
4
Orli-banCetinjeNenadMirjana A.R.
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Orli-ban
Gost
Orli-ban

Šta se ovi ugostitelji bune, pa i sve fabrike su zatvorene zbog korone.

Nenad
Gost
Nenad

Nisu napomenuli da prijave slati samo cetvrtkom

Mirjana A.R.
Gost
Mirjana A.R.

Kakva kontrola 72 ugostizeljska objekta kad ne radi ni jedan 🤣🤣🤣

Cetinje
Gost
Cetinje

To je nista , prije neki dan su objavili da su kontrolisali 220 ugostiteljskih objekata….mora da su isli za pg pa se izgubili

Send this to a friend