Društvo

Centar za socijalni rad: Naši službenici nisu vukli djecu, ispitaće se odgovornost svih

Direktorica Centra za socijalni rad Podgorica Marija Popović, foto: Pobjeda

Podgorički Centar za socijalni rad danas je saopštio da će biti ispitana odgovornost svih službenika te ustanove koji su bili uključeni u slučaj dvoje djece koja su oduzeta od samohranog oca Tomaša Boškovića nakon njegovog jučerašnjeg hapšenju, ističući da osobe koje su vukle mališane nisu njihovi službenici.

<<<Potresne scene: U Podgorici uhapšen samohrani otac dvoje djece, mališani neće kod majke, pokrenuta peticija za njegovo oslobađanje<<<

“Svjesni da je događaj od 17. juna duboko uznemirio crnogorsku javnost, izražavamo žaljenje nad stresnim iskustvom koje su djeca doživjela. Centar za socijalni rad prvenstveno postoji radi zaštite interesa djece, koja su im Ustavom, zakonima i međunarodnim konvecijama garantovana. Takođe dodajemo da je službenik Centra za socijalni rad u Podgorici juče bio prisutan kao asistencija tokom izvršenja sudske presude, na telefonski poziv ovlašćenih policijskih službenika”, navode u Centru.

Kako ističu, radnici Centra za socijalni rad nemaju zakonsku mogućnost da prekinu izvršenje sudske presude, niti se mogu koristiti represivnim metodama u radu.

“Prisutna radnica Centra je nekoliko puta skrenula pažnju policijskim službenicima da su djeca pod stresom i da postupaju sa posebnom pažnjom”, naglašavaju.

Rješenje o izvršenju su, kažu, primili u novembru u 2020. godine.

“Međutim, nismo primili pisani akt o datumu i vremenu izvršenja, iako je to bila zakonska obaveza donosioca rješenja. Službenik centra za socijalni rad ne može da prekine sudsko izvršenje, već je to u nadležnosti postupajućeg sudije ili sudskog izvršitelja, koji u ovom slučaju nisu bili prisutni, iako su bili u obavezi”, napominju.

Posebno ističu da osobe koje su, kako se vidi na snimku, vukle djecu – nisu službenici Centra za socijalni rad Podgorica.

“Službenici naše ustanove su obavezni da se pridržavaju cijelokupne zakonske legislative u vezi sa socijalnom i dječjom zaštitom”, dodaju.

<<<MUP: Roditelji da poštuju sudske odluke<<<

<<<Burić: Ispitati da li su nadležni počinili krivično djelo u slučaju djece iz Podgorice<<<

Slučaj djece B.B. i Tomaša Boškovića prate od 2018. godine.

“Voditeljka slučaja je pratila porodicu i preduzimala potrebne radnje i mjere iz domena socijalne i dječje zaštite”, ističu u Centru za socijalni rad Podgorica.

Osvrnuli su se i na jučerašnji snimak, koji kruži internetom .

“Izražavamo duboko žaljenje zbog zloupotrebe djece na način što se snimaju, a potom se sardržaj dijeli putem internete, bez saglasnosti roditelja ili staratelja što je protivzakonito, a što dodatno etiketira i traumatizuje djecu. Mnogo je važno istaći da smo svi u obavezi da zaštitimo djecu od štetnih uticaja medija i javnosti, što im je zagarantovano i pravima UN-a. Maloljetni B.B. i T. B. su danas posjećeni na terenu i pružiće im se dodatna psihosocijalna pomoć i podrška. Slučaj se u našem Centru i dalje aktivno prati, a stručni radnici će nastaviti da preduzimaju sve raspoložive mjere i radnje iz svoje nadležnosti”, poručuju iz Centra.

 

18

avatar
1000
17
1
0
 
18
King HenryBeharovic serifHhhhMlakovKomitaPg
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
King Henry
Gost
King Henry

Sram vas bilo..nego snimak laze jell???

Hhhh
Gost
Hhhh

Bivsa mi supruga inace adbokat iz pg. Mi sa novovjencanim suprugom. Fizicki I psihicki zlostavljali dijete. Cetiri godine Sam ih molio da u interesu djeteta ucine nesto. Smijale su mi se u facu. Na kraju kadvsam to sudski I dokazao. Jel mislite da je koja od njih odgovarala za nepostupanje po sluzbenoj duznosti???? Tamo su pet feministkinja koje rade samo… Više »

Mlakov
Gost
Mlakov

Ovo direktorica!? Mickey birao

KomitaPg
Gost
KomitaPg

Srami se !znaci mi smo blesavi sto vidimo svojim ocima kako onu jadnu djecu raskubaju one zenetine.?oces to nam kazes silikonka??

Milanka
Gost
Milanka

Kako to da covjek bude hapsen a nema pravo na advokata jer ovi strajkuju?
Mislim da ga nijesu trebali pred istraumiranom djecom hapsiti

Alo
Gost
Alo

Sram vas bilo po sto puta.

ElPatron
Gost
ElPatron

A snimak ovaj je mozda iz Afrike

D.D
Gost
D.D

Vjerovat cemo vama,a ne onom sto smo gledali

Aslan Bileca
Gost
Aslan Bileca

Krivične prijave protiv socijalnih radnika i otkaz odmah!!!

Baranka
Gost
Baranka

Djubrad jedna!

Houo
Gost
Houo

Bitange jedne.

Marko Marko
Gost
Marko Marko

Opa! Imamo i socijalnu inspekciju? Mašala!

DaVi recem
Gost
DaVi recem

Sprijeciti ove silikonace da djecu uzmu ocu
Vidimo se na proteste

Kotor odje
Gost
Kotor odje

Kako Vas samo nije stid izaci pred javnost CG
Snimci one jadne djece koju cupaju one 3 vjestice sve govore .Vise od vasih rijeci ..I jos recite da mamica na taster nije imala vezu da onako cupa djecu koja vriste kao da su tatu izgubili za sva vremena
Sram vas bilo

Mika
Gost
Mika

Kako su čojeka hapsili pred đecom što je ono greota, a oni da što prijije strpaju u kombi grjeh je.Mogli su porazgovarat, ni je ubijen niko a ne onako krvnički pred djecom.Bruka

Filip
Gost
Filip

Neka vas je dozivotno sramota zbog ovog sramnog postupka i vas i tuzilastvo i sudstvo.

Dean
Gost
Dean

Znači niko nije kriv, nadam se da se nećete tako lako izvući.

Beharovic serif
Gost
Beharovic serif

Ko ima pravo samohrani otac uzimaju mu djecu vucu ih NASILU ? Sto ima u crnoj gori nema nide ??? VRATITE DJECU njihovom ocu ??? DIVLJACI

Send this to a friend