Društvo

Česma u Njegoševom parku ponovo na meti vandala

Česma u Njegoševom parku, zadužbina bračnog para Stojanović, ponovo se ovih dana našla na meti vandala. Postolje joj je išarano sprejom, a slavina je slomljena, pa voda šiklja iz česme.

Kako su Pobjedi  kazali u Vodovodu, ekipe će danas sanirati kvar i ukloniti natpise.

“Dešava da pojedini djelovi česme, slavine ili postolje, budu uništeni, pa su intervencije na ovim objektima veoma česte. Kada je u pitanju česma u Njegoševom parku, napominjemo da smo je samo proteklog mjeseca u više navrata popravljali i postavljali nove slavine. Javne česme bi trebalo da budu prepoznatljivi objekti našeg grada na kojima svi građani i naši gosti mogu da se rashlade i utole žeđ. Nažalost, svjedoci smo da baš nije uvijek tako”,  kazala je PR Vodovoda Nataša Novaković.

 Suzana Bulatović iz Podgorice, koja je juče prolazila Njegoševim parkom, zapitala se dokle će poreski obveznici plaćati hirove huligana.

“Za taj novac mogla je da se napravi nova česma na drugom mjestu. Zašto počinioce ne pronađu i kazne, pa drugima ne bi palo na pamet da uništavaju nešto što nam svima koristi”, prokomentarisala je Bulatović.

Iz Vodovoda podsjećaju da je početkom ove godine bila u potpunosti demolirana česma na uglu ulica Slobode i Hercegovačke, kada su skinute slavine i u unutrašnjost ubačena neka vrsta pirotehničke naprave. Popravka je trajala nekoliko mjeseci i koštala je oko 3.500 eura. Česmu u Njegoševom parku gradu je 2000. godine poklonio bračni par Milinko i Antonija Stojanović.

Send this to a friend