Društvo

Cetinjanin ogorčen, kaže da je uplatio novac za stan, a nude mu šupu

Cetinje

Cetinjanin Dejan Abramović uplatio je, za svog oca Radislava, novac za stan od 45 kvadrata u zgradi koja se za penzionere gradi na Cetinju i gdje je cijena kvadrata 335 eura. Međutim, kako tvrdi, pet mjeseci kasnije predsjednik Udruženja penzionera Cetinje Radivoje Vujović pokazao mu je stan u izgradnji u potkrovlju te zgrade koji, smatra on, ni po korisnoj površini, ni po cijeni ne odgovara onome za koji je dao pare.

“Kako je moj otac penzioner s penzijom od 120 eura, ja sam podigao kredit za taj stan od 45 kvadrata i prije pet mjeseci uplatio 17.000 eura. Mi smo bili 32. na rang listi, a bila su na raspolaganju 33 ili 34 stana. Ta zgrada je trebalo da ima četiri sprata, a oni su izgradili pet i sad mi predsjednik Udruženja penzionera nudi da, uz doplatu, uzmemo stan građevinske firme “Lipa” u potkrovlju”, kaže Abramović.

Kako dodaje, “umalo ga nije ubila kap” kad je vidio šta mu predsjednik Udruženja penzionera nudi, jer je to, kako je rekao, šupa koju niko ne bi uzeo ni da je kvadrat po 100 eura.

“Oni su, siguran sam, prodali naš stan i sad meni nude ono što je najgore. To je stan s kosinama tako da od 45 kvadrata koje sam platio moj otac ne bi imao 30 kvadrata normalnog prostora, a još bi trebalo da doplatimo pet-šest hiljada eura”, navodi Abramović i ističe da neće odustati od stana za koji je dao pare.

A Vujović kaže da je odluka za izgradnju potkrovlja donesena naknadno, te da je Abramovićima pripao stan u potkrovlju i da taj stan nema 45 kvadrata, nego 47 kvadrata zbog kosina kojih ima u dijelu četvrtine stana.

“Kako se njima taj stan nije dopao, ponudili smo im drugi, takođe u potkrovlju, ali je taj stan površine 66 kvadrata zbog čega bi morali da doplate razliku. Takođe, spremni smo i da im vratimo novac ukoliko odustanu od stana, jer su ispod crte na rang listi ostala još 22 penzionera koji čekaju”, rekao je Vujović.

Send this to a friend