Društvo

CGES donirao aparat vrijedan 20 hiljada eura Opštoj bolnici u Pljevljima

Crnogorski elektroprenosni sistem donirao je danas Javnoj ustanovi Opšta bolnica „Pljevlja“ elektromotorni sistem za ortopediju u vrijednosti od 20 hiljada eura.

Kako navode iz bolnice, zahvaljujući ovoj donaciji poboljšaće operativni ortopedski program uz implementaciju najnovijih tehničko-tehnoloških dostignuća u liječenju traumatske i druge koštano-zglobne patologije.

Ministar zdravlja Crne Gore, Kenan Hrapović zahvalio se CGES-u na značajnoj donaciji i naglasio da će ova donacija, vrijedna 20 hiljada eura, značajno doprinijeti poboljšanju kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite u pljevaljskoj opštini:

„Radi se o donaciji koja je vezana za ortopedske grane djelatnosti, i građani Pljevalja će u narednom periodu dobiti kvalitetniju i dostupniju zdravstvenu zaštitu i iz ove oblasti. Podržavam ovakve vidove donacija, jer znamo svi da za zdravstveni sistem treba uvijek dodatnih sredstava, a CGES je jedna odgovorna društvena kompanija koja već duži niz godina u kontinuitetu pomaže crnogorsko zdravstvo i nadam se da će tako nastaviti i u narednom periodu. Takođe želim da istaknem da je Vlada Crne Gore ove, kao i za narednu godinu, opredijelila preko 15 miliona eura za nabavku savremene medicinske opreme za sve zdravstvene ustanove u Crnoj Gori”, kazao je on.

Vesna Bracanović, predsjednica Odbora direktora CGES-a je naglasila posebno zadovoljstvo posjeti Pljevljima jer, kako kaže, ovaj grad predstavlja veoma značajno energetsko čvorište.

“Ovdje se nalaze dvije trafostanice koje pripadaju prenosnom sistemu. CGES ima velika i značajna investiciona ulaganja baš u ovoj oblasti, odnosno u toku je izgradnja trans-balkanskog koridora koji će proći kroz Pljevlja, a tu su i druge investicije koje mi planiramo, investiramo i realizujemo, a koje su od posebnog značaja, kako za stabilnost snabdijevanja, tako i za sigurnost za krajnje korisnike, kao i dalje aktivnosti oko integracije tržišta električne energije”, kazala je ona.

Bracanović je odsjetila da ovo nije prva donacija.

“U 2015-oj smo dali donaciju Dječijoj bolnici u Podgorici, u 2016-oj smo zajedno sa Udruženjem roditelja djece oboljele od raka donirali sredstva za renoviranje hematoonkoligije u Podgorici. Ove godine smo u komunikaciji sa Opštom bolnicom Pljevlja vidjeli na koji način možemo da pružimo najbolju podršku i u tom smislu donirali elektromotorni sistem za ortopediju i zaista se nadamo da će ova oprema biti od posebnog značaja za bolnicu“, istakla je ona.

Direktor Opšte bolnice „Pljevlja“, Mile Goločevac,  takođe se zahvalio CGES- u na značajnoj donaciji.

 

“Nabavkom ove opreme u velikoj mjeri će se unaprijediti i osavremeniti pružanje zdravstvenih usluga građanima Pljevalja i Žabljaka, kao i turistima iz raznih zemalja, kojima ova ustanova tokom zimske i ljetnje sezone pruža zdravstvene usluge”, uvjeren je on.

A.R.

Send this to a friend