Društvo

CGES upozorava: Moguće da primorje ostane bez struje

Crnogorski elektroprenosni sistem upozorio je da prijeti opasnost da crnogorsko primorje ostane bez struje jer su dalekovodi koji napajuju taj dio države “na granici svojih termičkih moći”.

Kako je saopštio direktor Nacionalnog dispečerskog centra Crnogorskog elektroprenosnog sistema Branko Stojković ekstremne temperature dodatno pogoršavaju situaciju.

“Sada je sve u pogonu, sve radi, napon je nominalan. Postoji mogućnost da zbog ekstremene situacije i ogromnog opterećenja, koje je 12 odsto veće nego u istom periodu prošle godine dođe do ispada nekog od četiri dalekovoda i kaskadnog širenja poremećaja do beznaposnkih stanja na crnogorskom primorju”, rekao je Stojković.

On je apelovao na građane da manje troše struju i da isključi sve što im u datom trenutku nije neohodno kako bi se sistem očuvao i čitavo primorje bilo pod naponom.

CdM je danas pisao da se u ulcinjskom naselju Štoj se, prema riječima mještana, danima dešavaju havarije na trafostanici Ćirović, zbog čega građani ostaju i po nekoliko sati bez struje, a oni koji nemaju agregat i bez vode.

Iz CEDIS-a su kazali da do havarija dolazi jer je velika potrošnja struje uslijed rasta temperatura.

Takođe, veći dio Podgorice je sinoć ostao bez električne energije.

Send this to a friend