Društvo Fakultetu za Crnogorski jezik i književnost nije uplaćen novac već dva i po mjeseca

Čirgić: Politički revanšizam prema jedinoj crnogorskoj instituciji koja kritikuje Vladu, ali neće ugasiti naš entuzijazam

Adnan Čirgić

Fakultetu za Crnogorski jezik i književnost već skoro dva i po mjeseca od Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta nije uplaćen ni jedan euro pripadajućih mjesečnih rata za funkcionisanje ustanove, kazao je dekan ove visoko obrazovne institucije Adnan Čirgić.

U razgovoru za Gradski radio, Čirgić je oštro osudio neformalnu odluku ministarke Vesne Bratić, da se prestane sa finansiranjem fakulteta, ističući da nije iznenađen sa ovom odlukom.

“Nije neko veliko iznenađenje kada se uzme u obzir kakve je stavove o Crnoj Gori i Crnogorcima, zatim o montenegristici, ta osoba zastupala prije nego što je postala ministarka toga četvoro – jednoga resora. Vjerujem da je upravo zbog toga što je zastupala takve stavove preporučena za to mjesto”, kazao je Čirgić.

Čirgić smatra da nova vlada i njeni ministri ne prepoznaju značaj Fakultet za crnogorski jezik i književnost, pokušavajući ovom odlukom da onemoguće rad ustanove u budućnosti.

“Naša je dužnost da javnosti ukažemo na to da ova Vlada i njeni ministri, očito planiraju da onemoguće rad Fakulteta za crnogorski jezik. Napominjem, crnogorski jezik je ustavna kategorija i službeni jezik u državi”, istakao je dekan Fakulteta Adnan Čirgić.

On smatra da ovakvo djelo ima isključivo političku konotaciju.

“Ovo je politički revanšizam prema neistomišljenicima, prema jedinoj crnogorskoj javnoj instituciji koja javno iznosi kritičke stavove prema postupcima ove nove vlasti. Neuplaćivanje sredstava koji su neophodni za rad i opstanak fakulteta je skandalozno! Borićemo se svim silama za ovu instituciju i nećemo dozvoliti da iko ugasi naš entuzijazam”, zaključuje Čirgić.

12

avatar
1000
12
0
0
 
12
MakarijeMajkl1ZoxZexKralj Nikola
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Makarije
Gost
Makarije

Kad nema para-nema entuzijazma a ti si ostao bez bilo kakvih izvora prihoda.Okrenuše kola niza stranu.

Majkl1
Gost
Majkl1

Podrska za gospodina Cirgica koji je mnogo ucinio za Fakultret za Crnogorski jezik i knjizevnost. Jezik je identitetsko pitanje i ako nova vlada ugasi fakultet bice to i konacna potvrda da rade na nestanku Crnogoraca i Crnogorske drzave, vjerujem da to nece biti slucaj. Crnogorci ne smiju dozvoliti da fakultet ne postoji, bio bi to jjedinstven slucaj u svijetu da… Više »

Zox
Gost
Zox

Vladu treba da kritikuje opozicija,a fakultet da traži pare za projekte.

Zex
Gost
Zex

Pobijediće Crna Gora vjerujte 🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Kralj Nikola
Gost
Kralj Nikola

Ako vas ima jos koji govore tim jezikom, pomognite ovom fakultetu. Mada mislim da vas je sve manje.

Banjanin
Gost
Banjanin

Otvorite broj sms-a na koji ce mo slati poruke dje bi jedna porika bila euro, da pomognemo ovim ljudima.

Marko Radovic
Gost
Marko Radovic

Uz vas je svaki Crnogorac!

Ajmo
Gost
Ajmo

Trebe se otvoriti žiroračun đe mogu ljudi da uplaćuju pare da se ovaj Fakultet održi i tako dokaže vladi da ne mogu sve da čine kako im se ćefne.
Nek je viječna 🇲🇪🇲🇪

Anonimous
Gost
Anonimous

Obavijestiti ambasade koje postaviše ove. Dritan da zaštiti?

Vozi misko
Gost
Vozi misko

Ostampaj bukvar pa zaradi.

Zabjelo
Gost
Zabjelo

Aj polako

Bokelj
Gost
Bokelj

Ti nije moj jezik , neka se zove kako se zove ali nova slova ne ozmisljajte

Send this to a friend