Društvo

Čistoća uklanjala otpad iz korita Ribnice

ilustracija

Gradsko preduzeće Čistoća se proteklih godina suočava sa sve većim problemom odlaganja otpada u koritu rijeke Ribnice, koje je dominanatno rezultat nesavjesnog odnosa pojedinaca, koji na ovom mjestu, pored komunalnog otpada odlažu i građevinski šut, zemljane iskope i druge vrste otpada.

Kako su saopštili, i ove godine su Programom rada planirali aktivnost detaljnog čišćenja i uklanjanja nataloženog materijala iz korita Ribnice.

“Ove aktivnosti  su započete prije nekoliko dana i s obzirom na to da će se parcijalno raditi, informaciju o realizovanom planirali smo da objavimo po završetku kompletnog posla. Do sada je detaljno očišćen potez od mosta Kapadžića do knjižare Karver, trenutno se radovi izvode u Ulici Goce Delčeva-nizvodno od tenkovskog mosta (kod starog mlina), a uzvodno će biti nastavljeni narednih dana”, navode oni.

Radovi se, kako dodaju, izvode uz angažovanje mehanizacije Čistoće, nakon čega će zaposleni kompletan prostor još jednom preći kako bi ručno uklonili preostali komunalni otpad.

Podsjećaju da su obale i korita rijeka prostori koje privredno društvo ‘’Čistoća’’ redovno održava, u dijelu sakupljanja komunalnog otpada, a posebnu pažnju posvećujemo Ribnici koja je svojevrsni simbol našeg grada.

“Tokom godine, djelovi obale i korita Ribnice do kojih smo mogli prići su čišćeni u nekoliko navrata, a prilikom svakog čišćenja su sakupljene značajne količine komunalnog, ali i drugih vrsta otpada. Takođe, kako bi korito Ribnice održali čistim, pored redovnog čišćenja u prethodnih par mjeseci smo na dvije lokacije postavili i zaštitne mreže – barijere koje će, posebno u zimskom periodu, kada nivo vode bude visok, spriječiti prodiranje otpada ka obali Morače – Sastavcima i istovremeno omogućiti lakše i brže uklanjanje istog”, objašnjavaju iz Čistoće.

Kako ističu, sve navedeno potvrđuje da nema prostora za brigu, jer radnje koje sprovod u keontinuitetu isključivo doprinose zaštiti i uređenju zajedničkih prostora i pozivaju sve građane, posebno one koji vole rijeku Ribnicu da nim se pridruže i tako zajednički damo još veći konkretan doprinos rješavanju ovog problema, kako bismo sačuvali naše rijeke i naš grad učinili ljepšim i boljim mjestom za život.

3

avatar
1000
3
0
0
 
3
zorkaPg - TgĆiro
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
zorka
Gost
zorka

bravo svaka cast kako je cisto mogli bi i ovi necu ih nazvati gradjani..sto zive pored obale da ne bacaju sve i svasta ..

Pg - Tg
Gost
Pg - Tg

Svaka čast za čistoću…bravo odlična akcija

Ćiro
Gost
Ćiro

Naučite prvo indijanci sa Vrela da ne bacaju smeće u Ribnicu ili postavite mrežu malo niže

Send this to a friend