Društvo

Čistoća zbog duga tužila 23.678 građana

Čađenović (Foto: Dan)

Preduzeće Čistoća od pravnih i fizičkih lica potražuje 3.662.000 eura. Ovaj dug odnosi se na dan 30. jul. Pravna lica duguju 1.495.682 eura, dok građani imaju dug prema ovom preduzeću u iznosu od 2.166.318 eura, piše Dan.

“Naplata potraživanja je konstantno na visokom nivou. Međutim, dio duga nije moguće naplatiti usljed blokiranih računa, stečajeva i likvidacija privrednih subjekata, odnosno, nedostatka sredstava na računima ili usljed smrti dužnika, kada su u pitanju fizička lica. Broj utuženih pravnih i fizičkih lica uglavnom je na istom nivou u odnosu na prethodni period. Trenutno, u postupku se nalazi 23.678 tužbi podnijetih protiv fizičkih lica i 3.837 tužbi podnijetih protiv pravnih lica”, rekao je Andrija Čađenović, direktor preduzeća Čistoća.

Čađenović je istakao da je svim korisnicima usluga omogućeno potpisivanje sporazuma o izmirenju duga u više mjesečnih rata.

“Tokom prethodnog mjeseca sklopljeno je 47 sporazuma o izmirenju duga u ratama. Prilikom zaključivanja sporazuma potrebno je da fizička lica, odnosno građani izmire iznos u visini od 20 odsto ukupnog duga, a ostatak u ratama najmanje od po deset eura mjesečno, ali ne duže od 24 rate. Kada je riječ o pravnim licima oni plaćaju iznos u visini od 30 odsto ukupnog duga, kada potpisuju sporazum, a ostatak, ukoliko iznosi manje od 500 eura do šest mjesečnih rata, a do 12 mjesečnih rata ukoliko je ostatak duga veći od 500 eura”, objašnjava Čađenović.

On navodi da se građanima nudi više mogućnosti kako da plate račun jer redovnim plaćanjem izbjeći će utuženja.

“Građanin ručun može izmiriti kod naših inkasanata koji im ih dostavljaju svakog mjeseca. Ukoliko kod njih plate od našeg službenika dobijaju priznanicu o izvršenoj uplati. Takođe, platiti mogu u bilo kojoj pošti na žiro-račun preduzeća, ali i na našim naplatnim punktovima u Ulici oktobarske revolucije 124, Ulici zetskih vladara 4, kao i u tržnim centrima Bazar, Forum i Gintaš”, pojašnjava Čađenović.

Uvid u stanje na računu korisnicima usluga mogu provjeriti na sajtu Čistoće unošenjem šifre i imena korisnika. Oni dobijaju prikaz iznosa računa za tekući mjesec i eventualno prethodnog duga. Korisnici račune mogu dobijati i na e-mail.

Odlažite otpad pravilno

Direktor Andrija Čađenović apelovao je na građane da vode računa o higijeni grada, ali i da čuvaju imovinu. On je naveo i da su pokrenuli akciju postavljanja zelenog i narandžastog kontejnera za odlaganje biljnog i kabastog otpada od 00 do 19 časova.

“Očekujemo da će građani pomoći da ova akcija zaživi. Apelujemo da pravilno odlažu otpad jer je na svim posudama zalijepljena naljepnica”, kaže Čađenović.

12

avatar
1000
11
1
0
 
8
MakyicaDzintomikMišo L.Marina PravnikBob
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Makyica
Gost
Makyica

Samo sam htjela da pitam, budući muž iz dva braka ima troje djece, ja sam trudna, on i ja ako bog da brzo ćemo sklopiti brak, koliko se umanjuje cijena na ovoliki broj članova domaćinstva???

Mišo L.
Gost
Mišo L.

Mene da nije penzije ja bih crka

Marina Pravnik
Gost
Marina Pravnik

Ni ja moj Mišo platu ne primam odavno, nego ne znam ni što radim više, ne znam jesam li u vatrogasnu, vodovod ili čistoću. Okle ću ja plaćati, ali iz ove se kože ne može.

Mišo L.
Gost
Mišo L.

Ja radim u čistoću, ne primam platu od februara, ne znam kome ću placat

Bob
Gost
Bob

Prvo naplatite od ovih sto imaju para,firme,biznismeni,pojedinci koji su vlasnici desetine stanova i kuca a ne placaju dazbine…pa onda se okomite na sirotinju! A ne obratno!

Marinijum
Gost
Marinijum

Domaćin je on, bilo je skoro priče za neke kante od 50e, a koje je on plaćao po 500e, nego dobro ih on nasao

Marinijum
Gost
Marinijum

Vrhunski sportista, crni pojas treci dan nista bike jeo.

Bussinesman
Gost
Bussinesman

A ti bi da ti neko dzabe kupi smece. I ti i istali komenatatori. Nevjerovatno.

titogradjanin
Gost
titogradjanin

Pozdravljam akciju masivnih naradžansto zelenih kontejnera da bi se otpad raznosio kako treba i dje treba.Ali postojeći kontejneri nisu u potpunosti skladno napravljeni da ih gradjanjin koristi,zato što su sa prednje strane sigurno visine od 1 metra,e sad stavite se u poziciju gradjanina koji prevali minimum 500m do tog kontejnera sa punom karivolicom šuta ili granja,kako izvrnuti karivolicu u kontejner?Mislite… Više »

Ministar
Gost
Ministar

Hvala cistoci na korektnom odnosu prema meni i mojoj porodici jer mi smo u teskoj situaciji sa placanjem jer imamo pet stanova i tri kuce pa se to nagomilalo. Eto dali su mi kraljevi iz cistoce da svoj dug od 300 eura izmirim u 240 rata tako sa mi je rata malo jaca od 1 euro mjesecno sto i nije… Više »

Orange
Gost
Orange

Za pocetak nam racune dostavite, pa ce se placat

Dzintomik
Gost
Dzintomik

Pozdravljam inkasante koji svaki mjesec uredno dostavljaju racune.Nije lako po ovoj temperaturi biti na ulicu ili zimi uz kisu i vjetar!Ljudi ,trrba postovati njihov rad,a ne kao pojedini koji nisu placali pa se sad pravdaju da im racuni nisu dostavljani!

Send this to a friend