Društvo

Crna Gora u očuvanju harmonije i suživota primjer za region

Očuvanje harmonije i suživota zajedničkim snagama Crnu Goru čini primjerom za cio region, poručeno je sa današnjeg sastanka ministra za ljudska i manjinska prava Mehmeda Zenke sa članovima delegacije Grupe prijateljstva Velike narodne skupštine Turske koji borave u zvaničnoj posjeti našoj zemlji.

U nizu produktivnih sastanaka koje je sedmočlana delegacija na čelu sa predsjednikom Grupe Erolom Kavunčuom održala tokom svoje posjete, danas je posjetila Ministarstvo za ljudska i manjinska prava.

Učesnici sastanka razgovarali su o potvrđeno dobrim odnosima dvije prijateljske zemlje, doprinosu Turske agencija za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKE) i konkretno oblasti poštovanja temeljnih ljudskih prava.

Predsjednik grupe Kavunču istakao je zadovoljstvo što je u posjeti prijateljskoj zemlji Crnoj Gori i što ovih dana ima prilike da razgovara sa visokim zvaničnicima o različitim temama.

On je ministra Zenku upoznao sa članovima delegacije koji su predstavnici svih parlamentarnih stranaka u Republici Turskoj. Takođe je naveo da većina članova delegacije su ujedno i članovi parlamentarne komisije za ljudska prava, te ujedno upoznao ministra o stanju ljudskih i manjinskih prava u Turskoj.

Zenka je članove delegacije upoznao sa naležnostima ovog resora, te zakonodavnim i strateškim okvirima.

Zenka je kazao da je Turska iskren i pouzdan partner Crne Gore, to pokazuje i broj investicija i registrovanih turskih preduzeća u našu zemlju kojih je preko 2000.

Zajednički je zaključeno da će se saradnja nastaviti i u narednom periodu a da će se prijateljski odnosi dodatno unaprijediti.

5

avatar
1000
4
1
0
 
5
CiNickVelimirBokeljHelloJasarko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
CiNick
Gost
CiNick

Suživot je živjet jedni pored drugijeh, a ne zajedno. To ne treba Crnoj Gori.

Bokelj
Gost
Bokelj

Jadan ste vi primjer za region, kad vlast vec 30 god vlada na račun podjela medju sopstvenim narodom.

Velimir
Gost
Velimir

PA zato,moj dobri bokelju,rata I nema!
Dok je bila tvoja vlast ,rata je bilo!
Prijavi see nedje ,van Crne Gore,kao placeni ratnik!

Hello
Gost
Hello

Ova vijest zvuči potpuno nadrealno. Da Turci i Albanci dvije najmanje tolerantne nacije daju pohvale CG za harmoniju i suživot. U stvari zbog ove vijesti bi trebali da se zabrinemo.

Jasarko
Gost
Jasarko

procitani ste vi odavno

Send this to a friend