Društvo DINO RADONČIĆ ZA DN O SITUACIJI NA PIRINEJIMA, KARANTINU, NASTAVKU KOŠARKE...

Crnogorac u žarištu epidemije: Niko nije ni slutio da će biti ovako loše

Na osnovu brojki koje se penju iz sata u sat novo žarište Evrope, kada je zaraza korona virusom u pitanju, jeste Španija. Kompletna zemlja je odavno u potpunom karantinu, kretanje je ograničeno, izlazi se samo do apoteka i marketa. A jedan od crnogorskih sportista koji su u žarištu je Dino Radončić.

Crnogorski košarkaški reprezentativac već 20-ak dana boravi u svom domu na Kanarskim ostrvima. Naime, Dino je krajem februara iz Mursije prešao u Tenerife, a taman što se navikao na novu ekipu i saigrače uslijedila je suspenzija košarke. Radončić je “stigao” da odigra dvije zvanične utakmice za novu ekipu (po jednu u ACB ligi i Fibinoj Ligi šampiona).

Prema posljednjim izvještajima u Španiji je zaraženo preko 110.000 ljudi, dok je preko 10.000 preminulo od virusa COVID-19, a na Kanare su virus “donijeli” turisti iz Njemačke.

“Situacija u Španiji je dosta loša. Pratite i sami brojke koje rastu iz sata u sat. Mislim da niko nije ni slutio da će biti ovako loše. Provodimo dane u karantinu, pratimo i nadamo se da će se sve što prije smiriti i vratiti u normalu”, rekao je Radončić za Dnevne novine.

Na Tenerifima je situacija takođe alarmantna, jer je skoro tri hiljade stanovnika zaraženo. Procentualno, isto kao i u ostalim djelovima Španije, pa karantin traje 24 sata.

“Sve je odavno zatvoreno, osim marketa i apoteka i izlazi se samo u slučaju da idete u prodavnicu ili vam treba nešto od ljekova. Moramo da budemo u kući i cijela Španija je trenutno u kućama”, ističe Radončić.

Radončić je u kućnom karantinu skoro skoro 20 dana, a vrijeme provodi kao i većina ljudi. Gledanje filmova, serija, uz nezaobilazno igranje play station-a.

“Živim sam. Gledam serije, filmove, pričam sa porodicom i prijateljima konstantno”, priča Radončić.

Tu je naravno i obavezan trening koji mora da se odrađuje. Iako se još ne zna kada i da li će se uopšte košarkaška sezona nastaviti, mora se voditi računa o formi.

“Treniram koliko mogu u kućnim uslovima. Ljudi iz kluba su svim igračima donijeli stručnjače, tegove, sobne bicikle… Imamo program rada svakog dana i to moramo da odradimo” otkriva nam Dino.

Vlada Crne Gore obezbijedila je povratak crnogorskih državljana iz inostranstva, među njima je bilo i sportista. Radončić je razmišljao da se vrati, ali nije želio da išta rizikuje.

“Razmišljao sam, ali bih svakako i u Crnoj Gori morao dvije nedjelje da budem u karantinu. Tu je naravno i boravak po aerodromima i nijesam želio da se pomjeram i da rizikujem, jer nikada ne znate gdje možete ‘pokupiti’ virus i kome ga prenijeti. Ostao sam kući na Tenerifima i nij esam otišao ni u Madrid kod roditelja. Ovdje mi je najsigurnije”, ističe Radončić.

Osim krila Tenerifa u najjačoj ligi u Evropi igraju i Bojan Dubljević, Nemanja Radović, Jovan Kljajić… Prve procjene su bile da se liga nastavi 24. aprila. Međutim, svima je jasno da od toga neće biti ništa, a kako vrijeme odmiče sve je izvjesnije da se neće uopšte ni igrati…

“Klub nam je rekao da kući ostanemo do 6. aprila. Plan je da se nastavi 24, ali moje mišljenje je da se neće nastaviti. Ali, vidjećemo. Profesionalci smo i čekamo”, rekao je Radončić koji je za kraj imao kratku poruku za građane Crne Gore.

“Budite odgovorni, poštuj te sve mjere i ostanite doma”.

Send this to a friend