Društvo uoči skupa u Nišiću

Crnogorski pokret građanima: Ne budite oružje u rukama SPC, obmanjuju vas

Nikšić

Odbor Crnogorskog pokreta Nikšić pozvao je građane te opštine i Crne Gore da, kako su kazali, ne nasijedaju na manipulacije i direktne pozive na nasilje Amfilohija Radovića, Srpske pravoslavne crkve i pojedinih partija i da prisustvom na skupu SPC u Nikšiću 21. decembra ne daju vjetar u leđa njihovim namjerama da tuđim životima sebi obezbjeđuju privilegije koje imaju.

“Obmanjuju vas da će vas novi Zakon o slobodi vjeroispovjesti onemogućiti da koristite hramove po Crnoj Gori, da hramovi sagrađeni prije 1918. tim Zakonom neće pripasti isključivo crnogorskoj državi, koja će ih davati crkvama na upotrebu, da će ih država pretvarati u ćevabdžinice, hotele i ko zna još kakve besmislenosti”, poručuju iz Crnogorskog pokreta.

Njima, dodaju, nije cilj da slobodno ispoljavaju vjeru u crnogorskim hramovima, već da raspolažu ogromnim bogatstvom bez ikakave državne kontrole i da tako vrše ogroman politički uticaj na građane Crne Gore.

“Ne budite oružje u njihovim rukama jer se u vašem životu ništa neće promjeniti donošenjem Zakona, jedino moguće u njihovim životima. Bez obzira na to da li ste bili za suverenu Crnu Goru ili ne, morate prihvatiti činjenicu da u svakoj suverenoj zemlji država ima suvereno pravo na cijeloj teritoriji”, kategorični su u Crnogorskom pokretu.

Ocjenjuju da namjera da se silom odbrani i uzurpira vlasništvo nad ogromnim dijelom Crne Gore nije ništa drugo do atak na njenu suverenu teritoriju.

“Učimo se toleranciji, učinimo pod okriljem države sve hramove dostupne svim vjernicima, uostalom, na to nas obavezuju međunarodne povelje, preporuke OEBS-a i Venecijanske komisije. Nije na državama da presuđuju u međucrkvenim pitanjima, one su dužne da obezbijede svim vjernicima jednaki pristup hramovima”, zaključuju u Odboru Crnogorskog pokreta Nikšić.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Haris
Gost
Haris

Tako je ,mi bosnjaci smo uz vas,fakat’

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Dragi zemljaci,vjerujte u Boga a ne u Rista Radovića,koji bi i dvije slike na zidu posvadjo!!!

Apsolut neutral
Gost
Apsolut neutral

Viđećemo sjutra na čijoj je strani Bog. Ako bude lijepo vrijeme, podržava Amfilohija, okupiće se masa. Ako bude loše vrijeme, podržava Markovića.

Dkdk
Gost
Dkdk

POJEDINIMA ĆE USKORO BITI TIJESNO U CRNOJ GORI…

Ljubo HN
Gost
Ljubo HN

Najveca opasnost za izazivanje nereda sjutra u Niksicu vreba od clanova Crnogorskog Pokreta koji su 17.07.2018 pokusali da sprijece bogosluzenje
parastosa kod crkve Sv Nikole u selu Zlijebi.
Kako ih je vjerni narod primio to samo oni znaju.

Moraš Hodža
Gost
Moraš Hodža

Uz Krapa iz Toga a evo i Krap iz Bistrice.

Gero
Gost
Gero

Ko ovo reče?

Marko
Gost
Marko

Zalosno je da se ovakvo saopstenje uopste daje. Jedino maloumna osoba moze vjerovati da ce drzava da unisti svetinje.

Podgorica
Gost
Podgorica

Misliš li ono kada su ukrali najveći dragulj sa najvrijednije Ikone u Hričćanstvu, “Filarmose”, ne piši ono što svako zna da nije tako

Podgorica
Gost
Podgorica

Vidite vi da li prelijeće Papa opet, maše li vam

Region
Gost
Region

Znaju vjernicu i đe će, đe imi đedovi

Blok
Gost
Blok

Anticrnogorski pokret

POJK
Gost
POJK

Elito !!! Lijepo vas normalni narod moli ostavite ga na miru. Kome je do boja nađite se na Sinjajevinu, pošto mozak ne pomaže pa između sebe junaci po mozgu. Tamo ćete se najprije ohladiti. Ostavite ovu djecu da normalno žive junačine ……

Send this to a friend