Društvo

Crnogorski vojnici za četiri dana napravili most težak 50 tona

Četiri dana bila su dovoljna crnogorskim vojnicima da ručno naprave alternativni most Bejli, težak 50 tona, kojim se saobraća od centra Danilovgrada prema Pažićima i Martinićima do završetka rekonstrukcije starog Mirkovog mosta.

FOTO: CdM

<<<Počela rekonstrukcija mosta u Danilovgradu vrijedna više od milion eura<<<

O kakvom mostu je riječ?

Engleski inžinjer Donald Bejli je 1936. godine konstruisao most od čeličnih elemenata koji odlikuje velika nosivost i brzina izgradnje. Od 1941.godine ovaj most se nalazi u upotrebi vojske Velike Britanije kao i nekih drugih zemalja.

Nakon Drugog svjetskog rata konstrukciju od čelika, nazvanu po konstruktoru Bejliju, mostove od Bejli materijala, u operativnu upotrebu uvode skoro sve vojske svijeta.

Iz resora Predraga Boškovića za CdM kažu da Vojska Crne Gore raspolaže sa jednim kompletom elemenata mosta Bejli.

<<<Vojska izgradila alternativni most Bejli na Zeti<<<

“U više navrata, tokom poplava ili oštećenja postojećih mostova na teritoriji Crne Gore, Vojska je izlazila u susret lokalnim upravama i pomagala tako što je izgrađivala mostove od Bejli materijala i privremeno rješavala probleme prelaska s jedne na drugu obalu, dok se oštećeni mostovi ne bi popravili ili napravili”, kazali su iz Ministartva odbrane.

Mostovi od Bejli materijala mogu biti napravljeni kao jednorasponi ili višerasponi mostovi.

“Dužina raspona kao i broj rešetki u jednom polju određuju nosivost mosta. Uz upotrebu dodatnog kompleta za prednaprezanje (jer postoji i ta mogućnost) nosivost može biti i do 70 tona”, navode oni.

Most Bejli je “pomoćni” samo kada se radi pored postojećih mostova koji se rekonstruišu ili dok se ne izgradi novi.

“Međutim, ima mnogo primjera u svijetu gdje on služi i kao osnovni most, pa tako i kod nas, npr. na području kolašinske opštine preko rijeke Morače u Međuriječju i preko rijeke Svinjače, kao i u više crnogorskih sela”, objašnjavaju u resoru kojim rukovodi Predrag Bošković.

Konkretno govoreći o mostu napravljenom na rijeci Zeti u opštini Danilovgrad, nizvodno od postojećeg mosta  “Radovan Pavićević”, radi se o mostu sklopljenom od Bejli materijala, koji ima dva raspona.

“Jedan raspon je napravljen od dvozidne jednospratne konstrukcije od 14 polja, što iznosi 45,72 metra, a drugi raspon je od jednozidne jednospratne konstrukcije od pet polja, što iznosi 15,24 metara. Ukupna dužina mosta je 60,96 metara”, ističu u ovom Vladinom resoru.

Most je bezbjedan

U skladu sa vojnim pravilima, norma za izgradnju jednog polja mosta dužine 3,05 metara (a to obuhvata dvije rešetke, dva poprečna nosača, pet podužnih nosača, dva kolovozna sprega, dva kosnika, 13 patosnica i dva odbojnika sa sredstvima za povezivanje istih) je 30 minuta, ako radove izvodi 30 vojnika, jer je organizacija posla strogo precizna.

“Težina jednog polja je 1878,6 kilograma. Za polje dvozidne konstrukcije broj vojnika se povećava za 16. Imajući u vidu da je Inžinjerijska četa VCG ove radove realizovala pored svojih redovnih obaveza, i da u četi nisu svi vojnici osposobljeni za izgradnju mosta, iskorišćena je prilika da se i drugi vojnici osposobe za rad sa Bejli materijalom i most je sklopljen za četiri radna dana. Ukupna težina mosta koju su vojnici ručno ugradili je blizu 50 tona”, kazali su u Ministarstvu.

Most je, uvjeravaju, bezbjedan, a o tome svjedoči i njegova duga upotreba.

“Izrađuje se u zavisnosti od željene nosivosti. Povećavanjem broja rešetki u jednom polju povećava se i nosivost (u konkretnom slučaju imamo konstrukciju od jedne rešetke kod jednog raspona i dvije rešetke kod drugog raspona). Naravno da nosivost zavisi i od dužine raspona, pa se u odnosu na željenu nosivost i dužinu raspona određuje broj rešetki. Most može biti opterećen sa 3,5 tona ili tri putnička automobila istovremeno”, objašnjavaju za CdM u Ministarstvu.

Podsjećamo, rekonstrukcija glavnog gradskog mosta na rijeci Zeti u Danilovgradu, vrijedna 1.100.000 eura, počela je nedavno, a predviđeno je da se završi za sedam mjeseci.

Mirkov most, kako se svojevremeno zvao ovaj infrastrukturni objekat, izgrađen je 1867. godine. Vremenom, sa porastom broja stanovnika i učesnika u saobraćaju, postao je “usko grlo” i zato je neophodno obaviti određene građevinske radove za njegovo proširenje, s tim da se sačuva prvobitni izgled ovog divnog arhitektonskog zdanja.

Kada radovi budu okončani, saobraćaj na toj frekventnoj dionici koja povezuje manastir Ždrebaonik i Ostrog biće bolji.

Kolovozna traka na mostu sa 7,46 biti biće proširena na 11,3 metra i imaće ivičnjake i pješačku stazu sa obje strane sa 1,5 metara širine.

Predviđeno je i ojačavanje temelja i betonskih prstenova, kao i postavljanje rasvjete.

Slađana Đukanović

23 Komentara na "Crnogorski vojnici za četiri dana napravili most težak 50 tona"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend