Društvo

Da li će Kotor konačno dobiti novi parking?

Foto: Skala radio

Nakon rušenja kotorskog Autoremonta početkom juna, očekivalo se da na tom prostoru tivatsko preduzeće Primorje otvori parking za motorna vozila u ovom primorskom gradu. Od tada do danas, osim kozmetičkih radova, ništa se značajnije nije uradilo, tako da nije jasno kada će parking početi sa radom i koliko će koštati po satu parkiranje za automobile.

Saobraćajne gužve postale su znak prepoznatljivosti Kotora i ne jenjavaju već duže vrijeme. Od tunela Vrmac do Doma zdravlja od jutra do kasno u noć protežu se kolone, a najveći problem za vozače je parking kada se dođe do zidina Starog grada.

Prostora je malo pa se nerijetko čeka i po 20 minuta da se nađe mjesto za vozilo.

Vladimir Bujišić, sekretar Sekretarija za za preduzetništvo, saobraćaj i komunalne poslove nije upoznat kada će parking početi sa radom, ali, iz informacija koje nezvanično ima, može se uskoro očekivati da ovaj prostor primi prve automobile.

On je kazao za Skala radio da im se preduzeće Primorje javilo radi izdavanja dozvole, odnosno rješenje za obavljanje djelatnosti parkinga.

“Sekretarijat nema nadležnosti za izdavanje takvog rješenja jer zakonom nije predviđeni izdavanje bilo kakvog rješenja u ovom smislu od strane lokalne uprave”, istakao je on.

Kako Skala radio nezvanično saznaje, kada počne sa radom parking u starom remontu, zatvoriće se parking ispred starog grada. To će uslijediti radi sigurnosti luke Kotor, jer parking uz samu luku, po zakonu ne smije da postoji.

Tagovi

4 Komentara na "Da li će Kotor konačno dobiti novi parking?"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend