Društvo

Da sam neko ko vlada planetom: Mališani u Rožajama učili o svojim pravima

Oko dvjesta osnovaca u Rožajama čulo je koja su to ljudska i dječija prava i koliko je važan povratak djece prirodi, zahvaljujući predstavi “Da sam neko ko vlada planetom – mala priča o ljudskim i dječijim pravima” i edukativnoj radionici “Priroda, djeca i mašta, učimo uz puha Đorđa”, koje je u toj opštini organizovalo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, u saradnji sa Osnovnom školom 25. Maj.

Iz Ministarstvo za ljudska i manjinska prava saopšteno je da su njihovi predstavnici u Rožajama poručili da djeca moraju biti ravnopravno uključena u sve obrazovne ustanove, čime se stiču jednake mogućnosti za kvalitetno školovanje svih mališana.

“Svi mi imamo veoma važan i odgovoran zadatak da razvijamo klimu u kojoj će se svi i učenici i nastavnici osjećati dobrodošlim, da se svakom učeniku pruži prilika da razvije svoje potencijale i raste u klimi uvažavanja i poštovanja. Svjesni smo da je jačanje svijesti najmlađih veoma važno za eliminisanje predrasuda, kao i njihovo rano upoznavanje sa dječijim i ljudskim pravima”, naveli su u tom resoru.

Kako su istakli, podizanjem svijesti najmlađih o važnosti prirode, kroz promovisanje ekoloških vrijednosti odgovornog društva i kreativnosti, a uz pomoć dječijih knjiga o puhu Đorđu, naučiće djecu kako treba da pazimo našu prirodu.

“U cilju promovisanja jednakosti i zaštite prava Roma i Egipćana u Crnoj Gori, redovno organizujemo aktivnosti kako bi najmlađu populaciju učili o njihovim pravima, ali i obavezama”, poručili su iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Pravoslavac
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pravoslavac
Gost
Pravoslavac

Bitno je da ih uce da klanjaju….

Send this to a friend