Društvo

Dajana Premović najbolja studentkinja Biotehničkog fakulteta za studijsku 2022/23. godinu

Foto: UCG

Dajana Premović (9.56), studentkinja Biotehničkog fakuleta Univerziteta Crne Gore (UCG) proglašena je za najbolju studentkinju svog Fakulteta za studijsku 2022/23. godinu, saopšteno je sa Univerziteta Crne Gore. Tom prilikom, nagradu joj je uručio rektor Univerziteta prof. dr Vladimir Božović.

Kada je riječ o planovima koji se tiču profesionalnog usavršavanja, studentkinja Premović planira uspješno da završi akademsku godinu, položi sve ispite koji su ostali do završetka osnovnih studija, a zatim se posveti pripremama koje će uslijediti za upis na master studije.

“Nagrada Univerziteta Crne Gore za mene predstavlja satisfakciju i podstrek da nastavim istim intenzitetom dalje učenje i usavršavanje. Planiram da u svom rodnom gradu nastavim školovanje na master studijama, na smjeru Rasadničarstvo”, kaže ona i dodaje da je tokom dosadašnjeg školovanja bilo potrebno puno odricanja i učenja s obzirom da je materija koju izučava veoma obimna i zahtjeva veliku posvećenost.

Dajana za sajt UCG-a kaže da su joj aktivnosti poput rada u laboratoriji, kao i postavljanje raznih klopki radi utvrđivanja bolesti i štetočina, u velikoj mjeri pomogle da stekne određena znanja i vještine.

“Najviše mi je pomogla aktivnost kalemljenje mnogih voćnih vrsta kao što su: aktinidija, smokva, maslina”, rekla je studentkinja.

Budućim generacijama savjetuje da slijede sebe, budu istrajni na svom putu do cilja i da nikada ne odustanu bez obzira na prepreke.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Narcis Zgubidan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

E kukala nam majka ko nam je rektor!?

Send this to a friend