Društvo Direktor CKM-a traži audio snimak razgovora sa direktorom RTCG

Damjanović Šundiću: Tvoj doprinos državi se svodi na finansijski patriotizam

Direktor Crnogorske kulturne mreže Aleksandar Damjanović oglasio se povodom tvrdnji direktora RTCG Božidara Šundića da do verbalnog sukoba u zgradi televizije između njih dvojice nije ni došlo, već da za to postoje kamere, poručivši mu da objavi cjelokupni tonski snimak razgovora.

Podsjetimo, Damjanović tvrdi da mu je Šundić prijetio i vrijeđao ga, nazivajući ga “džukelom”, dok Šundić juče u izjavi za CdM to demantovao navodeći da su te konstatacije netačne, a posebno naglašava da postoje nadzorne kamere koje su zabilježile cijeli događaj.

Saopštenje Damjanovića prenosimo u cjelosti: 

Radi crnogorske javnosti prinuđen sam da se još jednom obratim građanima kako bih im bliže pojasnio kakva se ličnost nalazi na čelu Nacionalnog javnog servisa. Ovim putem posebno želim da se lično obratim Božidaru Šundiću.

Božo, nakon tvog oglašavanja u javnosti kojim si pokušao bezuspješno da osporiš moje tvrdnje o tvom bahatom ponašanju, ne želim više da te oslovljavam sa “gospodine“, kao što sam to činio u svom prethodnom obraćanju, jer si pokazao, što bi se u narodu reklo, da imaš obraz kao đon od cipele.

Javno te pozivam da, ako imaš imalo dostojanstva i ljudskosti, objaviš cjelokupan tonski snimak mog I tvog razgovora sa nadzornih kamera od trenutka kad smo se sreli ispred portirnice do momenta mog napuštanja zgrade RTCG.

Tim snimkom bi javnost bila u prilici da procijeni ko od nas dvojice govori istinu. Moje navode bi mogli potvrditi što od njih ne očekujem i svjedoci tvog uličarskog ponašanja, tvoj vozač Veselin Vuković, portir Veselin Pavličić i organizatorka zabavnog programa Lela Perović, koje je tvoja miljenica, šefica kabineta, Tijana Vujošević pozivala na razgovor da u Policiji daju izjave koje bi išle u tvoju korist.

Imajući u vidu da si devedesetih godina bio jedan od udarnih pesnica Srpske radikalne stranke i protivnik ideje Mila Đukanovića da se krene u obnovu crnogorske suverenosti, znao sam da nećeš imati razumijevanje za projekat proslave Dana nezavisnosti.

Ono što, takođe, znaju ljudi koji te lično poznaju jeste da je tvoja ljubav prema novcu nemjerljiva, pa polazeći od sopstvenog primjera mene pokušavaš da zalijepiš etiketu da naplaćujem patriotizam. Pretpostavljam da si svjestan činjenice da sevoj doprinos Crnoj Gori ne mogu uporediti, jer se tvoj doprinos svodio na finasiski patriotizam, što će se potvrditi kada se I ako nekad nadležne institucije budu bavile postupkom nabavke opreme za digitalizaciju RTCG.

O uređivačkoj politici i zloupotrebi RTCG najbolje govori i činjenica da „tvoja televizija“ kako ti nazivaš javni servis nije prenijela moje obraćanje javnosti o tvom bahatom ponašanju, ali zato je odmah prenijela tvoje obmane koje te inače krase tokom tvoje bogate novinarske karijere. Ovakav gest medijske kuće, na čijem si čelu, krši sve kodekse nezavisnog novinarstva na koje se ti često pozivaš. O tvom patriotizmu prema medijma u kojima si radio bi najbolje mogli govoriti Željko Mitrović i Duško Knežević.

Božo, vjeruj mi na riječ da sam i danas začuđen kako si nakon tvog sramnog odnosa prema nastupu Crne Gore na Eurosongu uspio da ostaneš na poziciji generalnog direktora. Tebi je bilo važnije da ti i tvoja šefica kabineta imate potpun ugođaj tokom boravka u Tel Avivu, nego li da „D-moll“ donije adekvatne uslove za što kvalitetniji nastup.

Kada već govorim o muzici osvrnuću se i na to da si vješto, u svom obraćanju javnosti, izbjegao da odgovoriš na moje tvrdnje kako si izigrao dogovor da će RTCG finansirati izradu TV spota za pjesmu posvećenu 21. maju, što još jednom potvrđuje tvoj šovinistički odnos prema ovom važnom datumu.

Na kraju bih želio da se još jednom izvinim RTCG zbog prepiske koju vodim sa „glavom kuće“ koji se ni kriv ni dužan našao na funkciji koju je totalno obesmislio i koju svojim minulim radom nije zavrijedio.

Ovim obraćanjm završavam svaku dalju prepisku sa generalnim direktorom RTCG, ostavljajući sudstvu i tužilaštvu da se njime bave, sa dubokim uvjerenjem da će Savjet RTCG sankcionisati njegovo bahato ponašanje.

6

avatar
1000
6
0
0
 
6
Pop iša uDukljuStara Podgoricaene gi breNHMdjoma
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pop iša uDuklju
Gost
Pop iša uDuklju

Ima li dje kakva trafika da je odradimo,Aco?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

I očekivano saopštenje srpskog plaćenika. Svi su oni dobili zadatak da se obruše na neku instituciju. Koliko god mi je rad Šundića bezličan, ovo nije napad na njega, nego na televiziju koju ne vode anticrnogorski kadrovi. Pročitani ste Damjanoviću. Nećete moć sa Crnom Gorom ka što ste naučili.

ene gi bre
Gost
ene gi bre

A Boga mi ka i svima u državnoj upravi.Zato nikud s mjesta

NHM
Gost
NHM

Pa veliš protivio se ideji Mila Đukanovića o obnavljanju crnogorske suverenosti devedesetih godina? Vidi se da želiš da zaboraviš šta si bio devedesetih godina, isto kao i sam Milo što želi da zaboravi, i da svi mi zaboravimo. Sa druge strane, nije ti loš taj potez, Milo će znati da nagradi širenje propagande u njegovu korist.

djoma
Gost
djoma

Ovaj je potpuno nepismen..Kolicina pravopisnih gresaka u “saopstenju” je zastrasujuca..

Zeljko
Gost
Zeljko

Sve sto kazete jedan drugome sve je tacno

Send this to a friend