Društvo

Dan nezavisnosti Crne Gore proslavljen i na Kosovu

Foto: Uprava za za saradnju sa dijasporom-iseljenicima
Foto: Uprava za za saradnju sa dijasporom-iseljenicima

U organizaciji Ambasade Crne Gore u Republici Kosovo i Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima Crne Gore obilježen je Dan nezavisnosti Crne Gore u Republici Kosovo.

Kako je saopšteno iz Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima Crne Gore, tim povodom sastanak je upriličio premijer Republike Kosovo Albin Kurti za crnogorsu delegaciju koju je predvodio Arben Jakupi iz Uprave za saradnju sa dijasporom-iseljenicima Crne Gore.

Imajući u vidu značaj Dana nezavisnosti, istog dana je upriličen prijem u predvečernjim časovima, a isti su upotpunile zvanice na najvišem nivou.

“Delegaciju je predvodio premijer Republike KosovoAlbin Kurti, koji je ujedno i bio jedan od govornika, potom ministri iz Vlade Republike Kosova, ambasadori akreditovani u Republici Kosovo, komandant-major Kfora, bivša predsjednica Republike Kosovo Atifeta Jahjaga, predstavnici OEBS-a, UMNIK-a, UNICF-a, predstavnici političkih partija, NVO-a, Udruženja “Lovćen”, “Perper”, predstavnik crnogorske zajednice-zamjenik ministra u Vladi Republike Kosovo Lazar Radulović, akademici, umjetnici, uspješni preduzetnici i mnogi drugi iz sfere društvenog života”, naveli su u saopštenju.

Jakupi je istakao da je za Crnu Goru ovaj datum jako značajan jer su “građani Crne Gore na najljepši mogući način povratili nezavisnost te da isti proslavlju sa svim prijateljima, a posebno sa onim iz regiona”.

Ukazujući bitnost dviju prijateljskih država, koje upotpunjuju neraskidive porodične veze, iste nas, kazao je, obavezuju da ih dodatno upotpunimo, unaprijedimo na polju infrastrukturnog povezivanja, ekonomske i kulturne saradnje.

Jakupi je zaključio da se nada da neće biti daleka budućnost kada će građani ove dvije zemlje biti u društvu razvijenih zemalja Evropske Unije.

8

avatar
1000
5
3
0
 
8
Mrki PGCipiRipiGajosvizajednoDraganHN🇲🇪
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mrki PG
Gost
Mrki PG

Eto tako se to radi. Lakše i razumnije se družiti i radovati tudjim proslavama nego nišaniti jedni u druge.

svizajedno
Gost
svizajedno

Postujem svakoga ko uvažava i poštuje komšije … , hvala … !

Viki
Gost
Viki

A đe je onaj,zaboravih kako se zove,prvi predstavnik crnogorske zajednice na Kosovu?

Sembegar
Gost
Sembegar

Pođi tamo, saznaj i ostani tamo.

Znanje
Gost
Znanje

Peć i Prizren su bili crnogorski gradovi.Ne znsm što se slavi.

DraganHN🇲🇪
Gost
DraganHN🇲🇪

Mislis da su bili naseljeni crnogorcima? Nikad crnogorski nisu bili

Gajo
Gost
Gajo

Bili su crnogorski ali nam ih srbi dva puta oduzese.Prvi put za vrijeme Nemanjica a druhi put za vrijeme Karadjordjevica.Mihailo Bodin je krunisan u Prizrenu a nije se sigurno krunisao u inostranstvu.

CipiRipi
Gost
CipiRipi

Lijepo bi bilo da citas Memoare Martina Dzurdzevica sta sve pise za ovaj deo Balkana on je Hrvat.

Send this to a friend