Društvo

Danas protest za Ukrajinu na Cetinju

Grupa građana Cetinje organizovaće danas još jednu protestnu šetnju podrške Ukrajini koja će krenuti u 16 časova ispred Dvora kralja Nikole.

Danas je deveti mjesec ruske agresije na Ukrajinu.

“Samo u posljednja 24 časa ruske zločinačke snage izvršile su raketne napade na civilne ciljeve poput energetske infrastrukture, bolnice, škole i skloništa, u kojima je u Zaporožju poginulo jedno novorođenče, u Kijevu jedna sedamnaestogodišnjakinja, dok je veliki dio Ukrajine ostao bez struje, a Kijev i bez snadbijevanja vodom. Navedena mračna svakodnevnica s kojom se neustrašivo nosi ukrajinski narod zaslužuje nedvosmislenu osudu svakog razumnog i slobodomislećeg bića”, navodi grupa građana u saopštenju poslatom medijima.

Nakon devet mjeseci razaranja Evropski parlament prepoznao je nesagledive posljedice i razmjere terora koje nad Ukrajinom i njenim stanovništvom sprovode Putinove horde zla proglasivši Rusiju državnim sponzorom terorizma.

“Neustrašivo i direktno suočavanje s tim zlom čini ukrajinsku borbu veličanstvenom. Nepokolebljivi otpor koji pruža ukrajinski narod zaslužuje svako divljenje i iskazivanje podrške u svakom obliku. Cetinje sa svojim osjećajem za slobodu i pravdu od prvoga dana prepoznalo je rusko zlo i kroz protestne šetnje pružalo podršku herojskom ukrajinskom narodu u njihovoj borbi za slobodu. Zato vas pozivamo da dođete na još jednu protestnu šetnju podrške Ukrajini na Cetinju, koja će krenuti u 16.00h, ispred Dvora kralja Nikole. Slava Ukrajini! Herojima slava”, poručuje grupa građana Cetinja.

Send this to a friend