Društvo

Dani Muslimanskog naroda u nekoliko crnogorskih gradova

Savjet Muslimanskog naroda Crne Gore obilježiće deset godina postojanja i rada manifestacijom Dani Muslimanskog naroda koja će biti održana u periodu od 8. do 13. decembra u nekoliko crnogorskih gradova.

“Manifestacija će početi 8.decembra u Rožajama gdje će u Centru za kulturu od 18 sati biti organizovano muzičko veče muslimanske izvorne muzike i pjesama uz učešće pjevača Esada Merulić i sazlije i pjevača Balija Kurpejović. Program će biti nastavljen dva dana kasnije 10. decembra od 18 sati u Centru za kulturu u Bijelom Polju, gdje će posjetioci moći da uživaju u bogatom kulturno-umjetničkim program u kome će učestvovati: Gradski hor Bijelo Polje, KUD Tekstilac, tamburaš Rafko Šabanović, glumac Jusuf Bajramspahić, te Bjelopoljski tamburaši”, saopšteno je iz Savjeta Muslimana,

Centralni dio manifestacije biće upriličenu Podgorici 13. decembra Svečačanom akademijom, gdje će, kako ističu iz Savjeta,  osim ceremonijalnog dijela biti upriličen i raznovrstan umjetnički program koji će predstaviti muzičko nasljeđe Muslimanskog naroda.

“Na svečanoj ceremoniji biće dodijeljene i zahvalnice stvaraocima i humanitarnim djelatnicima, koji du dali doprinos u promociji kulture i identiteta Muslimana u Crnoj Gori. Istog dana, u Kulturno-ekonomskom centru Azerbejdžana u Podgorici u 17h biće otvorena izložba slika akademskog slikara Ismeta Hadžića i organizovana promocija knjige Slobodana Jerkova ‘Narodne pjesme Muslimana Crne Gore'”, dodaju oni.

Iz Savjeta podsjećaju da rade na unaprijeđenju i zaštiti posebnih prava muslimanskog naroda Crne Gore, te istovremeno afirmišu njegov kulturni i nacionalni identitet, promoviši i doprinose multikulturnom i multietničkom karakteru Crne Gore, toleranciji, saradnji i razumijevanju na dobrobit svih građana Crne Gore.

“Savjet baštini crnogorski jezik kao svoj, te Crnu Goru kao svoju matičnu državu”, naglašavaju oni.

7 Komentara na "Dani Muslimanskog naroda u nekoliko crnogorskih gradova"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend