Društvo

Dekan Filološkog fakulteta: Studenti žele moju smjenu

Dragan Bogojević

Studentsko vijeće Filološkog fakulteta u Nikšiću pokrenulo je peticiju u kojoj su, između ostalog, zbog nezadovoljstva uslovima studiranja zatražili ostavku dekana Dragana Bogojevića, ali je on za Pobjedu rekao da je ova priča pokrenuta samo iz razloga da se pokrene njegova smjena.

Studenti su u peticiji pojasnili da su zatražili ostavku Bogojevića iz razloga što već tri mjeseca nemaju komunikaciju sa upravom. Žale se, takođe, da nemaju redovna predavanja i konsultacije sa profesorima, obavezne popravne kolokvijume, a smatraju i da se Bolonjska deklaracija ne primjenjuje kako bi trebalo.

<<<Studenti Filološkog fakulteta pokrenuli peticiju<<<

Pozvali su Univerzitet i Studentski parlament UCG da ih podrže, ali i pozovu dekana na odgovornost. Bogojević za naše novine nije želio da komentariše njihov poziv da podnese ostavku.

Kazao je , međutim, da sve što u peticiji piše je „klasična manipulacija studentima i profesorima ovog fakulteta“. Performans, ističe on, u ,,režiji studenta povjerenika Strahinje Vasiljevića ima samo jedan cilj – da inicira njegovu smijenu“.

“Nije tačno da studenti nemaju tri mjeseca nikakvu komunikaciju. Odgovorno tvrdim da kod mene ne može da dođesamo neko ko to ne želi. Vrata dekanata uvijek su bukvalno širom otvorena za sve zaposlene na fakultetu, a samim tim i za sve studente ili njihove predstavnike. To je lako provjerljiivo, svi to znaju, a sasvim izvjesno i student Vasiljević”,  kazao je Bogojević.

Istakao je da niko od studenata sa njim nije razgovarao o zamjerkama koje su napisane u peticiji.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend