Društvo

Delegacija Ministarstva za ljudska i manjinska prava odala poštu žrtvama Srebrenice

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava (MLJMP) tradicionalno se pridružilo obilježavanju sjećanja na žrtve Srebrenice. Ministar Mehmed Zenka u kontinuitetu promoviše značaj i važnost razvijanja kulture sjećanja i suočavanja sa prošlošću.

Po njegovoj odluci, delegacija MLJMP u sastavu Aleksandar Saša Zeković, državni sekretar, Ismet Latić, v.d. generalnog direktora Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicamai Leon Đokaj, generalni direktor Direktorata za unaprjeđenje i zaštitu prava manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica položila je danas cvijeće i odala poštu žrtvama Srebrenice u Spomen parku na Pobrežju.

“Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, polazeći od principa moralnosti i humanizma, iskazuje poštovanje prema žrtvama, pruža podršku međunarodnoj pravdi i zastupa objektivno sagledavanje ratnih dešavanja na prostoru bivše Jugoslavije”, navode iz ovog resora.

Spomen park na Pobrežju u Podgorici, podignut na inicijativu Vlade Crne Gore, otvoren je na 11. jul 2011. godine i predstavlja prvo zvanično obilježje sjećanja na civilne žrtve.

Spomen park posvećen svim civilnim žrtvama ratova vođenih na prostorima bivše Jugoslavije u periodu od 1991 – 2001. godine.

 

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
MrgudKoja
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Mrgud
Gost
Mrgud

Oni rade tako jer im je naredjeno..

Koja
Gost
Koja

Homosapiens u zanosu svojih djela i nedjela. Prvo nedjela pa u cilju propagande nastaju djela. Prvo zlocin pa ljudskost, prvo fasizam pa pacifizam. Treba zabranit politicarima da pričaju o zlocinima, jer su oni njihov inicijator.

Send this to a friend