Društvo

Đeljošaj: Država da kaže može li zaustaviti pohod SPC

Nik Đeljošaj

Predsjednik Albanske alternative Nik Đeljošaj danas je pozvao crnogorske institucije da javno saopšte mogu li riješiti problem i zaustaviti pohod Srpske pravoslavne crkve po djelovima zemlje u kojima žive Albanci vjekovima, upozorivši da će u suprotnom morati da preduzmu mjere zaštite u skladu sa demokratskim i civilizovanim standardima.

“Svjedoci smo zadnjih dana, da se nastavljaju ilegalni radovi na ”crkvi”, koja je na Rumiju postavljena na veoma misteriozan način, 2005. godine, uz pomoć helikoptera tadašnje Vojske Srbije i Crne Gore, bez odobrenja institucija Crne Gore i protiv volje lokalnog stanovništva. Sada se preko noći metal pokriva betonom, to jest zida se kamena “crkva“, za koju je Vlada Crne Gore donijela Odluku da se ukloni”, naveo je Đeljošaj.

<<<Novi poduhvat MCP: Cementiranje krađe istorijskog nasljeđa<<<

Podsjeća da je i Crnogorska pravoslavna crkva zatražila od Ministarstva održivog razvoja i turizma da izvrši rješenje iz 2005. godine, kojim je Mitropoliji crnogorsko-primorskoj naređeno da ukloni crkvu sa Rumije.

“Neshvatljivo je da duže od jedne dekade državni organi Crne Gore ne mogu sprovesti svoje odluke i zato smo prinuđeni, kao nacionalna partija, da podsjećamo državne organe i tražimo hitnu intervenciju u implementaciji zakona i uklanjanje takozvane crkve sa Rumije”, poručio je Đeljošaj.

Kako je dodao, Albanska Alternativa smatra da postavljena crkva na Rumiji, koja je simbol multikulturalne Crne Gore, nema za cilj unapređenje dobrih međuljudskih i međuvjerkih odnosa u našoj zemlji, koje smatraju primjerom u regionu, već naprotiv-rušenje svega naprednog i dobrog što je stečen u Crnoj Gori.

“Nije moralno graditi katoličku crkvu u Pljevljima, kao što nije moralno izgraditi džamiju na Žabljaku, mi smo ponosni da vjerski poglavari Albanaca ne čine ovakve nemoralne radnje da provociraju građane i pokušaju da naprave razdor u Crnoj Gori”, zaključuje Đeljošaj.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Otac Kliment
Gost
Otac Kliment

Ne tičite crkve, dosta ste nam ukrali današnju $evernu Albanija. Doće sudnji čas kad će bit onako kako je pravično i kako Bog zapovijeda. Ni po babu ni po stičevima.

Baranka
Gost
Baranka

Bog nek mi oprosti, ali se Sicilijanski cigani brzo šire, koliko su nam naroda poalbančili i mozak im popili. Nik, oćemo li koju o povratku Skadra i današnje sjeverne Albanije?

panda
Gost
panda

ko je sad ovaj kosmopolita što broji mednjike ?

Dk
Gost
Dk

Nama je jedino ostalo da se svi ujedinimo SRBI CRNOGORCI MUSLIMANI KATOLICI ALBANCI i poćeramo ove huškače što plasiraju zavadu među običnim narodom. PORUČIO BIH DA SE ONI MEĐU SOBOM HVATAJU ZA VRATOVE A NAS DA OSTAVE NA MIRU

Kralj
Gost
Kralj

na koga misliš – ove koji postavljaju crkvu ili na ove koji se bune?

Tvrtko
Gost
Tvrtko

Sve mi se cini da vam je do sad bilo vise nego dobro u CG-razmislite dobro sto cinite.

Petar Pet rovic
Gost
Petar Pet rovic

Sine Miso ,ovo se na dobro nece zavrsit

Njegos
Gost
Njegos

Njegos je bio najveci Crnogorac kojeg Srbi probaju da svojataju al kako je Njegos jednom reka znam ja tu ludu Srbadiju, da im ne bi Obilica ostadose Turci dovjeka.

Micko
Gost
Micko

Sve se propalo kad nam zenka,bardi i djeljosaj diriguju u CG.

SNSD
Gost
SNSD

Ode jos 300 miliona za autoput, odma teme crkva, himna, grb…providno, ali ipak efektivno, i zalosno. A drugo, porucio bih muslimanima i Albancima u CG da se paze dobro ko ih predstavlja i koga podrzavaju. Ne dozvolite sacici placenika da stvara zlu krv izmedju vas i vasih komsija. Ne dozvolite da vas koriste za raskusurivanje i politicke igre, jer iako… Više »

Simanov
Gost
Simanov

Kaze da nije moralno graditi katoličku crkvu u Pljevljima ili dzamiju na Zabljaku, pa bi to valjda trebalo da znaci da nije moralno graditi pravoslavnu crkvu na Rumiji!? A po cemu to? Da nije mozda Rumija katolička ili muslimanska planina? Da nije Bar katolički ili muslimanski grad?

Komsho
Gost
Komsho

Kad budu u Tuzi gradili bogomolju, CPC treba ih ograniciti da ne grade vise od 5 hiljada kvadrata !

Region
Gost
Region

Mitropolija Crnogorska je dala Muslimanskoj zajednici papire na osnovu koga mogu da potražuju od države 5.000m2 u Podgorici za koje nisu ni znali da postoji. Mislim da se jasno vidi da Mitropoliji ne smeta druga vjera, već će pomoći i kada se to od nje i ne traži

Pavle Djurisic
Gost
Pavle Djurisic

Djeli po Albaniji s Cetinjanima djecese sta gradit zaobidjite Crnu Goru i Crnogorce…! Kolko obraza imate Skadar ne pominjete vracat mirnim putem…

Sovljak
Gost
Sovljak

Rumija jednako pripada svim gradjanima crne gore. Niko nema tapiju na rumiju.

Region
Gost
Region

I Lovćen je svih građana Crne Gore… Treba li zbog toga skloniti Njegoševu Kapelu…

Sovljak
Gost
Sovljak

Ne treba. Rumija nije samo albanaca. Ona je albanaca koliko i trebjesa u niksicu. Na vrh trebjese je restoran.

Region
Gost
Region

Ali ne zaboravi jedan detalj, da niko ne osporava da se na Rumiji uvjek iznosio i iznosi Krst. Gore je bila Crkva, i onbovljena je. Znam ja uvjek će se naći neki razlog da ne odgovara ta Crkva, Zastava, Grb, Njehoš, Kiš. Crkve u italiji koje su starije od raskola, nisu zajedničke i naše i njihove. I niko nas ne… Više »

Region
Gost
Region

I ne smeta mi štoi Italinani i bilo ko obnavlja Crkve…

Katastar
Gost
Katastar

Na rumiji niko ne zivi pa ni albanci…..!

Toni
Gost
Toni

Ja bih da se SPC skloni i da prepusti Albancima da kroje kapu po Crnoj Gori.

Region
Gost
Region

Prvo je smetala jer je “Limena”, a sada jer u ime Mitropolije Crnogorske piše i Sbska. Ako je do toga da ovu Crkvu nazovemo samo Crnogorska, da vidimo da li je do toga. Naravno da nije

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Okupatorska sekta spc..gradi..kreci..devastira ..falsifikuje..vele da niko..ne laze ka srbin..srbijanac(posrbica)..cetniks…Vele da niko ne ubija susjede ka srbin..srbijanac..cetnik..posrbica…vele da se nikad nije desilo u (svijetu)..da saveznik okupira saveznika ka srbalji 1918g..cg…Svi su vam okrenuli ledja…svi su vas procitali…krijuci se iza ex yu…vi ste sirili mrznju…Danas ste ostali sami ..Tako da se stidite proslosti..vi dalje mutite cisu vodu…Okreni obrni Crnogorci su otisli..okipatorska spc… Više »

caka
Gost
caka

Okupatori ste jedino vi, 90% manstira u CG su igradili ili osnovali Nemnajići a to što vi ne znate istoriju svoju to jedruga rabota.

Milo Vujovic CT
Gost
Milo Vujovic CT

Ima nas koji volimo Crnu Goru vise no vi iz Cetinja,Rozaja Gusinja…Razguli lazavi rodoljubu prkna svoga,ne prodaju nije Njegos !

Dk
Gost
Dk

Biće promjena i u Crnoj Gori pa će se zavesti red i znat će se đe je kome i čemu mjesto. Dok je ove poltronske vlasti mogu svi da laju doći će vrijeme kada će se nogom lupiti i rastjerati ovu paša!!!

Region
Gost
Region

Nadam se da nikada neće biti nasilja u CG

Dk
Gost
Dk

Ako im smetaju crkve neka idu đe imaju samo džamije ovo je zemlja VELIKOG KRSTA I PRAVOSLAVLJA BOLJE BI BILO DA SE PRIMIJETE I DA SE NE MIJEŠAJU A POGOTOVO OVAJ JARAC ĐELJOŠAJ

ND
Gost
ND

Pitanje sporne crkve će rešavati CG,a tu konstrukciju istorijsku,neka Đeljošaj nosi u Albaniju. Ne može zagovornik Velike Albanije da vedri po CG.

Bokelj
Gost
Bokelj

Odgovor je ne moze,jer je vlast prepuna konvertita,i prodali bi CG za saku eura!

Tolerancija.
Gost
Tolerancija.

Pravedno bi bilo dodati još 2 bogomolje gore. Ili na ovu nakačiti još jedan simbol. I opet da se održava lijepa tradicija, započeta sa Vladimirom.

Baranka
Gost
Baranka

*čobani

Baranka
Gost
Baranka

A otkud Đeljošaju pravo da se meša i postavlja pitanja oko Bara, Rumija. Kako vas nije sramota? Došli ste u Bar poslije pedesete, kao čoban. Krali zemlju narodu. I sad se kao nešto petljate. Ma miruje bar vi Arbanasi da vas ne vrnemo okle ste došli. A sa srbima ćemo mi izravnjat račune.

Omer
Gost
Omer

Zašto je problem poći na Rumiju,angažovati ljude i ukloniti nelegalni objekat. Zasto se dobrovoljno ne prijave Crnogorci koji su za Cpc, pa to bi sa merakom odradili.Ako država oklijeva jer ne može da nadje ljude, ja se dobrovoljno prijavljuje a ima nas bar još 100 koje nije strah srušiti crkvu.Ponavljam, ovo je nelegalan objekat

Zeletin
Gost
Zeletin

A kako jado da rusis bogomolje,imas li sta u glavu ili je sve sipac izio

Baranka
Gost
Baranka

Zato što nam je to amanet Vladimir ov, zato što na Rumija treba da bude crkva, trebamo da obnovimo i one u Dobru Vodu, Zaljev, na Čok i kroz Mrkoviće. Nećemo ruši crkve, problem Crne Gore je Spc i to moramo sredi. Oćemo našu CRNOGORSKO PRIMORSKO SKADARSKU MITROPOLIJU.

Ćao,ćao
Gost
Ćao,ćao

Mislim da bi to ipak bio problem, iz nekoliko razloga, zato bolje ostani u svom.poljskom klozetu i citaj novine, ako si isegao dovoljno siroku rupu da ne propanes u nju.

Oprem dobro
Gost
Oprem dobro

Pojedini su 90-ih dobrovoljno kamenovali Cetinjski manastir, pa se raspitaj kako su prošli. Takođe saznaj kako prođoše oni koji 70-ih srušiše Njegoševu kapelu.

Zeletin
Gost
Zeletin

Najvisu mrznju i razdor u CG prave ovakvi ljudi,ciji su preci gradili crkve po Cg,a oni hoce to da utru i da utru svve koji to znaju

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Evo srbi ponovo..ka 1918 godine…Opet isto..
Do kad ce pravit zulume pitanje..
Hrvatska zna..

Mugabe
Gost
Mugabe

Od kojih si Dukljana znas li? Belojevica ili Klonimirovica?

masja
Gost
masja

Jado jadni,nisi za bolje nego za ustase..

Ćao, ćao
Gost
Ćao, ćao

Koja li se kurva jebala sa krmkom i okotila tebe koji si ovi napisao.

Dr.
Gost
Dr.

Ćao: Uzmi ti nešto da se spuštiš, prekinuće te srce. Ne smiješ se ovliko ljutit, jadan ne bio. Stres je uzrok mnogih bolesti. Fizičkih i duševnih.

Ćao,ćao
Gost
Ćao,ćao

Kakva ljutnja, to je samo jedna mirna konstatacija vezana za biologiju.

CrnaGoraAneMont
Gost
CrnaGoraAneMont

Na cdm su velika vecina komentatora muslimani i albanci a lajkove i admin lupa. Pravo stanje je da je u CG 80% pravoslavnog zivlja od cega je mozda par procenata u svom neznanju ili poniznosti pred vlascu zagrizen montenegrinski a svi ostali podrzavaju SPC kao svoju, cak i oni koji se nacionalno izjasnjavaju kao Crnogorci. Ovo je istina i realnodt… Više »

Djuro
Gost
Djuro

Bravo na komentaru CG ANEMONT. Nista ja tu vise ne bi dodao.

Sa strane
Gost
Sa strane

CGANM: Po broju lajkova na tvoj šaškasti komentar, rekao bih da su čitaoci, ipak, većinom Svrbi.

Region
Gost
Region

Kakav pohod, obnova Crkve od 10m2..Neće CG zaustavljati obnovu srušenih Crkava, a i zašto bi…Reče li što ovaj čovjek o Grbu nije Srbski a smeta. O Zastavi a nije Srbska a smeta.. O Kišu.. O Njegošu…

Thor
Gost
Thor

Prvo Djeljoshi to NIJE vasa zemlja nego NASA. Druga je stvar to sto ste vi prodali Malesije DPS-ovim politicarima i raznim kompanijama u PG i dobro unovcili tu prodaju. Trece, vi niste Iliri. Termin ILIR je koriscen za vrijeme Rimskog Carstva iz ranog antikviteta da se oslovi mnostvo plemena u Istocnom Rimskom carstvu. Vi ste dijelom [Gheg Albanci] porijeklom iz… Više »

Serdar Janko
Gost
Serdar Janko

Evo ga,to je ta prica,eee pravoslavci Srbi,Crnogorci…presaberite se malo doklen ne bude kasno!

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Crnogorci su Crnogorci(srbi su srbi)…Nista slicog nema..Crnogorsko Pravoslavlje je cisto ka suza(Crnogorci su bili Katolici)..Zato kod nas je ista ljubav prema svim vjerama….Zato smon100% ptotiv zla ….

Mugabe
Gost
Mugabe

Odakle su se pojavili Vojslavljevici? Kad ste bili Katolici? Jel kad je Katolik znacilo Hriscanin ili nakon raskola kad razlike jos nisu ni postojale? Nista ti ne znas cccc Rodonacelnik zupan Beloje je vladao Trebinjem 820-839 pa sin Krajina se ozenio sa cerkom kneza Vlastimira, pa Hvalimir, Cucimir, i braca Dragomir i Petrislav, od Dragomira sin Stefan Vojislav koji kasnije… Više »

Roki
Gost
Roki

Mugabe: Znamo i mi prepisivat sa Interneta, nemoj se pravit pametan.

Mugabe
Gost
Mugabe

E budale od budale hahaha ja sam ovo doktorirao citajuci Konstantina VI i LPD. Ovo su moje rijeci nesreco.

Mao
Gost
Mao

hahahahahahaha , crni doktore hahaha

Dolina Bogova
Gost
Dolina Bogova

@ Dukljanin

” Mi smo prvotno bili katolici, ali nas je Sava Nemanjić, taj genocidni Sveti Sava jednostavo popravoslavio ”

Jevrem Brković jednim Zagrebačkim novinama 2001. godine.
Mislim da se takvijem moralnim gromadama ka što su Jevrem Brković, Miraš Dedeić, Stevo Vičinić i ostaloj plejadi gorostasa i junaka jednostavno mora vijerovati.

Znanje
Gost
Znanje

Dukljanine, Vidi se da se razumijes ka marica u kriv …..

djoma
Gost
djoma

Prvo morate vi pokazati multi-kulti kapacitete tamo gdje ste vecina,pa onda isto trazite i u Crnoj Gori..Dakle,da prestanete da ugnjetavate Srbe i Crnogorce na Kosmetu,odustanete od unistavanja Cijevne i osudite velikodrzavne teznje vasih glavasa iz regiona. Tek onda imate pravo da trazite u Crnoj Gori ovakve stvari..Do tada,cutite i budite zadovoljni statusom koji imate u Crnoj Gori,jer takav nigdje drugo… Više »

Region
Gost
Region

Pa s okazali su Crnogorci a i Srbiba cima su u al zabranimi ne sa o vjeru…jezik Već i imena i prezimena.. Pa su imali tajno i e za u kuću i ono drugo za ličnu kartu. Idi na y-tube i ukucaj položaj Srba i Crnogoraca u albaniji.. Gdje pričaju ti o kojima se radi…

djoma
Gost
djoma

Ukucao bih,prijatelju,ali nisam shvatio dobro sto treba da ukucam..

Mne
Gost
Mne

Posto nisi prepametan, ukucaj polozaj Crnogoraca u Albaniji. Ne moras na yt, pretrazi malo tu materiju pa ce viđet o čemu priča. Satrali su im imena i prezimena, jezik, a u velikoj mjeri i vjeru. Tako da bi trebalo uzvratiti sistemom reciprocnih mjera…

Region
Gost
Region

Da prvo religiju, pa jezik pa onda i ena i to sve zakonski obradili. I u Turskoj isto, nisu mogli zadržati svoje prezime. Sada ako hoće mogu da promjene ali bukvalno samo “jedno slovo” smiju da promjene hahaha. A za više se vodi sudski potupak, koji je skup i traje godinama

Porcijas DPS
Gost
Porcijas DPS

A ge si mori geloshau kaako je

Dukljanin
Gost
Dukljanin

Vlast …Vlast namjèrno pomaze okupatorsku spc..Na Cetinje okupatorska sekta spc..ima 5 % vjernika ..Al Cetinjani prolaze pored C.Manastira…Zarobljena drzava..CG je unistena od Vlasti…Prava Vlast je okupator spc..Kako CG funkcinose je fenomen

Dusan
Gost
Dusan

A do prije 10 godina svi ste isli u SPC,a sad je “okupatorska”..Vi samo pratite politiku jedne stranke pa se tako i vjeri okrecete..Da vam kazu da se molite u dzamiju vi bi posli bez pogovora,tako da pusti te “okupatorske”kad nam je himnu okupator napisao!

Neka to
Gost
Neka to

Dusan mozda bi ti trebao u dzamiju da odes ,u nasim dzamijama se ne propagira mrznja prema svojim sunarodnicima ko sto radi tvoja SPC.A ti ako ne vjerujes odi pa saslusaj malo .

Dusan
Gost
Dusan

Ne kazem ja nista za dzamije,lose si shvatio,dosta drugova muslimana imam i postujem islam,pogotovo jer je na svetskom udaru kao i pravoslavlje sad.Nego sam rekao za ove sto su dok se cg nije odvojila bili vjernici SPC crkve,a sad je pljuju.Tako bi i vjeru promjenili da im kazu ovi iz vlasti,a slozi cemo se da ni ti ni ja ne… Više »

Đavolji brojevi
Gost
Đavolji brojevi

Dušane, na popisu 1991, Srba je u Crnoj Gori bilo 9%. Sada ih je 35%. Pri tom, natalitet im nije bogzna kakav. Dakle, 26% (150.000) bili su Crnogorci ili Jugosloveni. Što ćemo sad? Ko se obrće kako vjetar duva?

Anu coce
Gost
Anu coce

@ Djavoli Broju ….tacno navedi bili smo po teritoriji Crnogorci i sad smo no kojeg datuma ni odredise naciju i da niesmo SRBI znasli od tada pocni racunat ne preskaci

Region
Gost
Region

Mržnje nema, ništa Pravoslavci ne traže ništa novo u Crnoj Gori. Nama ne smeta ni Njegpš, ni Kiš, Sat Kula, Rumija…

Titograd
Gost
Titograd

Dušane nešto si debelo pobrkao. SPC je okupatorska od 1918, a ne od prije 10 godina!

Dusan
Gost
Dusan

Titograde SPC postoji mnogo duze od 1918,al posto nisi pravoslavac oprastam ti tu gresku!

Dusan
Gost
Dusan

A sto se ti petljas kad ovo veze sa tobom nema..Idi brate u dzamiju ili u katolicku,pusti nas da to rijesimo.Ti sto sa albanskom zastavom slavis dan Opstine Tuzi.Koja je tvoja drzava lutko mala zalizana?!

Loky
Gost
Loky

To nisu VASE zemlje nego NASE! Vi ako vam se ne svidja idite u Albaniju i na Kosovo. Ionako ste vise od 70% Malesije prodali DPS ispostavi iz Podgorice. Druga stvar, Albanci za sebe misle da su Iliri a termin ILIR je koristen u doba Rimskog carstva iz vremena ranog Antikviteta, kako bi se oznacila razna plemena koja su zivjela… Više »

razocarani
Gost
razocarani

Djeljosa,ne pomazu vam ni domace izdajice,SPC ,bila je,jeste i bit ce do VIJEKA ,Crkva Pravoslavnih vjernika.CRNE GORE
Znamo,poodavno da ste se se uortacili sa onima kojim su obraz,jos pretci izgubili.
Ali nemojte,ocekivati,da cete OLAKO Prisvojiti Crnogorsku Rumiju,i ako svake godine iznosite Albansku zastavu,uz znanje VLASTI i OSTALIH ,,kriticara,,SPC.
Djeljosa,uzalud KRECIS,i TI i Tvoji ,,Crnogorski,,prijatelji.

Sas
Gost
Sas

Nik djelosaj katolik protiv crkve?

naprijed
Gost
naprijed

Do dolaska Osmanlija svi Albanci su bili hriscani

Afi
Gost
Afi

Jeste, ali vjera se mijenja a nacija čuva. A albanci se ponose što imaju sce tri vjere i bez ikakvih perpucavanja žive u skladu sa svakim, pa i sa susjedima.

Loky
Gost
Loky

Albanci su daleko od toga da zive u skladu sa bilo kim. Oni se jako plase razlicitosti i to je njihova najteza rana. U juznoj Albaniji prema zadnjim podacima Grckog zavoda za statistiku zivi 340.000 Pravoslavnih Grka koje Albanci ne zele da kategorisu kao nacionalnu manjinu. Ista stvar je i sa skoro 100.000 Crnogoraca i Srba koji zive na sjeveru… Više »

Loky
Gost
Loky

Pagani a ne hriscani.

Sovljak
Gost
Sovljak

Albanaca nije bilo na balkanu prije dolaska turaka. Oni su dosli na balkan za turcima!

Kuvar
Gost
Kuvar

Gospodine Djeljosaj samo da Vas na vrijeme obavijestimo da se na prolece obnavlja Manastir Svetog Jovana Krstitelja u mjestu Svač
Dobrodosli

Lipovo
Gost
Lipovo

Pojedini političari treba da nauche da zubi ne sluzzbe da se pokazuju (osim ako nije starleta u pitanju) vecc da jezik ne ,,leti,, preko njih.

Hrišćanin
Gost
Hrišćanin

Crna Goro jadna li si kad ti ovakvu postavljaju uslove….ajde ti strucnjace put albanije polako pa se tamo bukaj…

Mujo
Gost
Mujo

No Rumiji je bila pravoslavna crkva I to svi nirmalni Ljudi znaju I postuju.

ND
Gost
ND

Nije bila,mego narodno predanje govori o njoj.

Ćao, ćao
Gost
Ćao, ćao

Evo vam ga ovaj drugar sto vam je isjeckao bajni pravopis. Djeljo, Djeljo, oces ti i dalje da seckas umjesto da pravis bozu.

logika
Gost
logika

ajde onda u albaniju

Region
Gost
Region

Ne treba nikog tberati

ND
Gost
ND

Svakome,kome CG ne odgovara,neka je srecan put,i neka se ne vraćaju.

Omer
Gost
Omer

Treba srušiti crkvu jer je bezpravna.

Maverick
Gost
Maverick

Rusi dzamije Omere, dosta ste nam crkava srusili…

Raki
Gost
Raki

Ovaj vec Rumiju prepisao na albanski posjedovni list. Pa malo morgen. Necete nam vi odredjivati u nasoj drzavi dje cemo sta raditi. Svidjalo se to vama ili ne, s crkva ce biti tamo.

palma
Gost
palma

To je srpska crkva u Crnoj Gori. Kako je to sad naša???

crnogorac
Gost
crnogorac

Tražili ste gledajte. Đeljošaj nam je glavni urbanista, da određuje đe da gradimo i što da gradimo!

volimnato
Gost
volimnato

baš si lukav i dovitljiv, pravi srbin

crnogorac
Gost
crnogorac

Kako su osilili ovi Albanci. Oni sad imaju teritorije u koje niko drugi ne može graditi ništa. Već polako oslikavaju teritoriju. Ulcinj, Tuzi, Gusinje, Plav….

Lopovland
Gost
Lopovland

Nikad više 1918!

Vale
Gost
Vale

Kad ce institucije da reguju i ovome balisti koji javno zagovara veliku albaniju zabrani politicko djelovanje.

CrnaGoraAneMont
Gost
CrnaGoraAneMont

To Djelosaj tooo, jace, samo gazite. I treba je Crnogorci ne znaju vise za cast i istinu, hrabrost i cojstvo. Za to i ne zasluzuju nista sem da vam se slihtaju ali i to je dzaba jer naravno da cete uzeti sto ste zacrtali. Znate vi da ce vam montenegrini sve dat.

Vidisve
Gost
Vidisve

Neka je djeljo gadja kamenom pa da vidimo kako ce mu bog vratiti za to, njemu i njegovom potomstvu i rodjacima …

Cikotickiii
Gost
Cikotickiii

Pobro, ovo je Crna Gora, pravoslavna. Ako ti ne odgovara aj put Albanije, tamo su tvoji.

Koje gluposti
Gost
Koje gluposti

Albanci vjekovima? Misliš, kao u Skadru?

miskoCT
Gost
miskoCT

Podrška za našu Crkvu koja je vjekovima opstala i očuvala nit i srž našeg naroda. Ne zaboravite da je otac Sv. Save, Simeon Mirotočivi, rođen upravo na obalama Ribnice, a ne zaboravite i da su većina naših vladara Petrovića bili ujedno i crkvena lica, odnosno vladike. I sad dođe neki Albanac, uz dužno poštovanje, i oće da nas uči redu… Više »

ND
Gost
ND

U najvećoj mjeri se slažem sa komentarom,osim što treba naglasiti da je Stevan Nemanja poslije osvajanja Zete,promijenio vjersku sliku ovog prostora,uvođenjem Pravoslavlja.

Ant
Gost
Ant

[email protected] To je glupost, mislim na to oko uvodjenja pravoslavlja. Veci dio danasnje Crne Gore je prihvatio hriscantvo tek nakon petnaestog vijeka.Neka plemena su napravila prve crkve tek u sesnaestom ili cak sedamnaestom vijeku. Prije hriscanstva je tu vladalo slovensko paganstvo !

volimnato
Gost
volimnato

ne poštuješ ti njega niti malo

Trol
Gost
Trol

Nema tu niko pepela na m*da da to uradi… a trebalo bi. i da naceraju Rista licno da preslozi onaj kamen koji je narod godinama nosio da bi sagradio zajednicku bogomolju gore

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Đeljošaj ne simpatišem mnogo tvoju retoriku,ali si za ovo 100% u pravu.

Dusan
Gost
Dusan

Ti ga Niksic vidio nisi,cim tako pricas!

Knjaz
Gost
Knjaz

Idi prodaji sjemenke i kikiriki na plazu to jedino znas

dirigent
Gost
dirigent

Treba maći taj klero-fašistički kiosk!

Dusan
Gost
Dusan

Treba maci taj tvoj prljavi jezik

Send this to a friend