Društvo

Đeljošaj za CdM: Hoćemo spomenik Skenderbegu u Tuzima i Zatrijepču

Albanska Alternativa najavila je postavljanje spomenika Skenderbegu na dvije lokacije u Opštini Tuzi, i to u centru Tuzi i u Zatrijepču.

“Podizanje spomenika Skenderbegu doprinjelo bi podizanju svijesti za slobodu, saradnju kao i njeno očuvanje i unapređenje saradnje sa ostalim narodima koji žive na teritoriji Crne Gore, a naročito crnogorskog naroda sa čijim vladarima je bio i u prijateljkskim i srodničkim odnosima. Spomenici Skenderbega krase mnoge trgove gradova širom Evrope i dalje.  Za albanski narod on predstavlja osnovnu ličnost kroz koju se predstavljaju i kao takav nastavlja da inspiriše i predstavlja se kao simbol svih vremena”, kazao je lider Albanske alternative Nik Đeljošaj za CdM.

Prema njegovim riječima, 
2018. je jubilarna godina, 550 godina od kada je preminuo i u skoro čitavom svijetu imamo razne dogđaje povodom ovog jubilea.

“
Pripremio sam Predlog programa podizanja spomen-obilježja u 2018.godini i u narednim danima ću predati u skupštinsku proceduru. Osim u centru Tuzi, spomenik Skenderbegu će biti postavljen i kod Osnovne škole u Zatrijepču, škola koja je proslavila 130 godina postojanja i koja sa ponosom nosi ime Đerđ Kastrioti Skenderbeg.

<<<Ulcinj dobija statuu Skenderbega<<<

Podsjetimo, statua Skenderbega biće postavljena i u Ulcinju.

M.D. 

107 Komentara na "Đeljošaj za CdM: Hoćemo spomenik Skenderbegu u Tuzima i Zatrijepču"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI

Send this to a friend