Društvo

Demokrate: Osuđujemo skrnavljenje crkve u Kotoru, državni organi da pronađu vinovnike

Demokratska Crna Gora najoštrije osuđuje prostačko ponašanje grupe Kotorana koji su na nacionalnoj i vjerskoj osnovi prijetili i vrijeđali, a zatim i fizički ugrozili Ivanu Krivokapić, nakon što ih je prethodno upozoravala da ne sprovedu u djelo iskazanu namjeru skrnavljenja crkve Svetog Nikole u Kotoru, saopšteno je iz ove partije.

Prema njihovim riječima, u nevjerici da se to dešava u našoj Crnoj Gori, najoštrije osuđuju takav akt, bez obzira od koga on dolazio.

“Bez obzira kako se to lice zvalo, kojoj partiji, naciji ili vjeri pripadalo. U pitanju je nešto što nije primjereno drevnom gradu Kotoru, niti bilo kojem civilizovanom društvu. U Kotoru, kao u cijeloj Crnoj Gori, valja nam zajedno živjeti. I to ne jedni pored drugih ili jedni uprkos drugima, već zajedno, jedni sa drugima”, kazale su Demokrate.

Kako dodaju, očuvanje toga je cilj i ideal iza kojeg Demokratska Crna Gora stoji svim svojim bićem, idejom, kao i svakim svojim srcem.

“To je najveći kvalitet jednog društva koji moramo vratiti, i mi ćemo uprkos svim onim silama ludila i necivilizovane neobuzdanosti u tome zajedno sa svim dobronamjernim i poštenim građanima uspjeti. Zato se danas pitamo kakav to um misli da se ovim može bilo šta dobro i vrijedno postići? Kakav to um misli da se iz ovakvih stvari i nedostojnog odnosa može bilo šta dobro izroditi?”, ističu iz Demokratske Crne Gore.

Ovakvo vandalsko ponašanje, kako kažu, ne predstavlja ni jednu naciju, ni jednu vjeru, ni jedan grad ili sredinu, već isključivo lično nevaspitanje i nedobronamjernost.

“Zato pozivamo sve Kotorane i sve građane Crne Gore da ovo osude i tako se ridruže glasu ljubavi i razuma. Takođe, apelujemo na državne organe da se vinovnici pronađu i u okviru zakonskih mogućnosti najoštrije kazne, da bi se na takav način poslala poruka da kao društvo nećemo pristati da budemo taoci zla, i poruka da ovdje čuvamo najvrjednije dobro, a to je naš zajednički život”, zaključuju Demokrate.

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
Ct🇲🇪🇲🇪🇲🇪Petar
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ct🇲🇪🇲🇪🇲🇪
Gost
Ct🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Konstantno provocirate i jedva čekate da se
ovako nešto desi da bi ovome narodu ispirali
mozak kako ste ugroženi i nemate pravo
glasa,a što terorišete i haračite po Crnoj Gori
to nikome ništa!!!

Petar
Gost
Petar

Kakav um misli kad pravoslavlje u CG izjednacava sa SPC ne zeleci ni da spomenu CPC koja je ispisala istoriju CG!
A slazem se da je ovo sa crkvom Svetog Nikole zastidje koje nikome ne sluzi na cast…

Send this to a friend