Društvo

Demokrate položle vijenac na spomenik žrtvama bombardovanja Podgorice

Delegacija Demokrata Glavnog grada, na čelu sa predsjednikom Odbora Glavnog grada, Vladimirom Čađenovićem koju su, pored njega, činili još i odbornici Demokrata u Skupštini Glavnog grada, Ivana Bojović i Nikola Kažić, položila je danas vijenac na spomenik nevino stradalim žrtvama bombardovanja Podgorice.

“Najveće bombardovanje dogodilo se na današnji dan, 5. maja 1944. godine kada je poginulo najviše ljudi, kada je Podgorica najviše stradala, kada su stradale njene ulice, trgovi i mostovi. Godine 1994., prilikom gradnje infrastrukture u gradu pronađena je jedna od mnogih neeksplodiranih bombi. Tada je i podignut spomenik na koji je delegacija Demokrata danas položila vijenac. Riječ je o spomeniku koji podsjeća i opominje na to da je Podgorica stradalnički grad u kojem u jednom trenutku praktično nije ostao ni kamen na kamenu, ali koji su, nakon oslobođenja, narod i omladina podigli iz pepela”, navode iz ove partije.

Kako ističu, kao što stradanja svakog grada ostaju ugrađena duboko u njegovom identitetu, tako i stradanja Podgorice, na koju je palo najviše bombi po glavi stanovnika, predstavljaju temelje njenog identiteta.

“Na sreću, u ništa manjoj mjeri, koliko i stradanja, Podgoricu, kao grad, određuje i stalno stremljenje ka obnovama nakon katastrofa svake vrste. Kao i žrtve bombardovanja, obnoviteljski duh našeg grada zaslužuje divljenje svih nas i obavezuje nas da ga čuvamo. Sjećanjem na žrtve bombardovanja, Demokrate to i čine”, dodaju iz ove stranke.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
Boba
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Boba
Gost
Boba

Njih troje greotnika

Send this to a friend