Društvo

Demolirani stubovi javne rasvjete na Gorici

U prethodnih sedam dana, nesavjesni pojedinci, u dva navrata demolirali stubove javne rasvjete na brdu Gorica i time pored velike materijalne štete doveli u opasnost sugrađane, kako zbog ispada cjelokupne rasvjete na ovom trafo-reonu, tako i zbog izloženosti oštećenim instalacijama čime bi moglo doći do povređivanja, saopšteno je iz Komunalnih usluga Podgorice.

Oni ističu da je ovaj veoma izražen problem vandalizma, prisutan je u svim djelovima grada, kako na dekorativnoj tako i na funkcionalnoj rasvjeti, pa Komunalne usluge ulažu velike napore kako bi kvalitetno održavali povjerenu komunalnu infrastrukturu.

“Komunalne usluge će uložiti krajnje napore radi dovođenja rasvjete na ovoj i svim drugim lokacijama u ispravno stanje. Zbog ovih intervencija, često je potrebno uključivanje rasvjete u toku dana, te molimo naše sugrađane na razumijevanje.Iz opredeljenja da se Glavni grad Podgorica osvijetli i razvija u duhu modernog evropskog grada, ovo Društvo u saradnji sa Glavnim gradom, u prethodnom periodu
preduzelo je sve neophodne aktivnosti na pripremi, izradi i implementaciji Projekta modernizacije javne rasvjete – faza I, što podrazumijeva zamjenu zastarelih i neefikasnih svjetiljki sa novim LED svjetiljkama i predstavlja veoma značajan projekat za Glavni grad”, napominju u Komunalnim uslugama.

Projekat je vrijedan 4.700.000 eura, realizovan je krajem septembra ove godine, a finansira se u potpunosti od uštede električne energije, uz garnatni period od 10 godina, što znači da je obaveza izvođača radova da u garantnom periodu servisira neispravne LED svjetiljke. Pored toga, započelo se sa modernizacijom dekorativne i ambijentalne rasvjete na mostovima i urbanim djelovima grada što će pozitivno uticati kako na bezbjednost tako i na izgled našeg grada.

“Još jednom apelujemo na sugrađane, da ne uništavaju imovinu Glavnog grada – objekte javne rasvjete, čime se narušava opšti izgled grada, a naročito dovodi u pitanje bezbjednost građana, te iziskuje izdvajanja velikih novčanih sredstava, što u konačnom dodatno opterećuje Budžet Glavnog grada kao i da neželjeno i vandalsko ponašanje pojedinaca prijave nadležnim organima a sve eventualne nedostatke na objektima javne rasvjete prijave na broj 020/623-927 od 07:00-15:00h ili lično u prostorijama našeg Društva u ulici Zetskih vladara bb”, zaključuju u Komunalnim uslagama.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
NEPISMENI
Gost
NEPISMENI

te štolome prvopo artenici pa po đepu a onta u zatvor sve u paketu ali šjutra da ih ufate ksažnjavate ove jadnike a đe vam je sveto a đe su vam kuvertaši a đe su vam utaivaćiporeza bilobi komentari treba sve rješavatipo zasluzi a ne nemojte ove dok ne zatvorite i kaznit6e one

BOSS
Gost
BOSS

Nece falit posla za Blaza

Pobro
Gost
Pobro

Treba policija da malo patrolira po gorici, pa za ovakve samo pendrek po ledjima, Eeeee, zlatila se titova milicija

joko
Gost
joko

U fukare oči od splaĉine

Netka inzenjerk
Gost
Netka inzenjerk

Kazniti vandale. A mi cemo nas dio posla zavrsit.

Pametnica
Gost
Pametnica

Vazi Nedo.

Netka inzenjerk
Gost
Netka inzenjerk

Kako me prepozna?😁 Braaato ce to u drugu smjenu sve zavrsavat, bez brige.😉

Tuški
Gost
Tuški

Pozdrav za najbolju koleginicu

Netka inzenjerk
Gost
Netka inzenjerk

Otpozdrav

.M.T.
Gost
.M.T.

Sve zavrsavamo💪

Crnogorac bre
Gost
Crnogorac bre

Slika i prilika ove kvazidrzave

Jovetic
Gost
Jovetic

TI SI KVAZI COEK SA KAVAZI FAMILIJOM

Pravi građanin
Gost
Pravi građanin

Nije kvazidržava ovo obalila no kvaziljudi tj stoka, BRRE !

srbi bre
Gost
srbi bre

Zna on to dobro a i ovo su 99 posto ucinili njegovi istomisljenici jer mrze svoj grad i drzavu!

Roro
Gost
Roro

Možda su ove bandere provocirale?Ako Katnića pitate,sve je moguće.

Love me now
Gost
Love me now

Znate li vi iz CdM-a za koga navijate ??? Moj komentar nije bio protiv bilo koga , bila je ideja kako i sta , mozda vam je bilo puno da citate ? Curse be with you .

Mppg
Gost
Mppg

Ruke im se osušile da ne

Cgcg
Gost
Cgcg

Sta reci na ovo

Faul
Gost
Faul

I njih isto ovako pa da vidimo oce li i grancicu odlomiti a ne stub rasvjete.

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

ovo rade kukavice nesposobni i nepismeni ….ovo normalan covjek nece uraditi….kazniti na visegodisnje zatvorske kazne naplatiti stetu i postaviti kamere

VEZIR SULEJMAN
Gost
VEZIR SULEJMAN

Nagradno pitanje:Roditelji ove đece su,glasači,koje partije?

OLIo
Gost
OLIo

Postavite kamere i kraj…

Jelena
Gost
Jelena

Sto prije postaviti kamere pa da vidimo ko su hrabri momci koji unistavaju i po Gorici i po gradu.

Maja
Gost
Maja

Ovom narodu nema pomociPrimitivizam,nekultura,zakoni na papiru.Zaostajemo za civilizovanim svijetom 100 godina ,a kukamo da nas Evropa primi

Irin
Gost
Irin

Ovakvi necemo nikad u evropu jer se u ovimu zemlju samo krade nista drugo.

amo
Gost
amo

Opstino draga platite naoruzane strazare i stavite skrivene kamere,pa vandale u Spuz,nebitno kolikosu stari.Nekad je postojao KPDom za maloljetnike u SPUZ pa su iznjega izlazili kao bijele lale.

Atlas
Gost
Atlas

Kamere postavit na svaki ćošak i kažnjavat žestoko. Ovo može samo bagra koliko god da si nezadovoljan sa životom ili sistemom uništavat rasvjetu,klupe,koševe,kante za smeće može samo gnjida i smeće od čovjeka.

Send this to a friend