Društvo

Deponija nema studiju za tretman guma

Podgorica je opredijelila lokaciju za odlaganje automobilskih guma na Deponiji Livade, ali nijesu opredijeljena sredstva za izradu fizibili studije sakupljanja i tretmana, te su nam zbog toga rijeke, parkovi i Skadarko jezero puni ovog opasnog materijala, rekao je Petar Živković, koji je bio zadužen za izgradnju i projektovanje Deponije i Reciklažnog centra.

Živković je istakao da je spaljivanje guma veliki problem za grad, ali i samo njihovo odlaganje.

“Imamo ogroman broj vozila u gradu preko 65.000, a do sada nemamo riješeno pitanje zvaničnog odlaganja otpada. Ovaj otpad u normalnim uslovima nije opasan, ali pod uticajem rastvora i paljenja izuzetno jeste. Država je napravila studiju oko realizacije sakupljanja guma. Međutim, tu se stalo, a trebalo bi što prije uraditi fizibili studiju sakupljanja i tretmana automobilskih guma. Moraju da se opredijele sredstva za izradu te studije. Lokacija je data, ali to nije zvanično krenulo u realizaciju. Očekujem da će premijer Duško Marković reagovati. Kad se uradi ova studija spaljivanja neće biti, jer će sve biti pod strogim nadzorom i kontrolom”, navodi Živković.

Živković kaže da bi inspekcije pod hitno trebale češće da kontrolišu i legalne i nelegalne servise u kojima se mijenjaju gume.

“Treba da se pitaju inspekcije da li kontrolišu servise i koliko su ih do sada kaznili. Pola njih ilegalno radi”, naveo je Živković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Sova
Gost
Sova

“Kad se uradi ova studija spaljivanja neće biti, jer će sve biti pod strogim nadzorom i kontrolom”, navodi Živković.
Pa, što ne uradimo studiju o brzoj vožnji i uklonimo radare sa puteva. Onda neće niko voziti brzo. Studiju o zabrani alkoholizma i narkomanije…
Mnogo je studija uradjeno, moj profesore, a da se ništa nije promijenilo.

budala
Gost
budala

Mozda neko u okolini radi reciklazu pa da im izvozite, to bi nam bila dobra privredna djelatnost, izvoz starih guma

Sava
Gost
Sava

Trazite posao od oktobra adm

Miloš
Gost
Miloš

Aj čoveče počini malo uživaj u penziju,nije spala Deponija na tebe veliki stručnjače

Lipovo
Gost
Lipovo

Imate li studiju za raspodjelu stanova i novčanih prinadležnosti? Deponija nije apoteka, već se zna njena djelatnost ili je samo u CG ne znaju.

Kontinental
Gost
Kontinental

Reciklaza i prerada guma kao svuda u evropi

Nenad
Gost
Nenad

Kakvo nam je cemovsko polje blago nama ..nekad smo smo tamo na piknike isli a sa skolom na izlete..sad jedva da je koje drvo ostalo a smeca koliko oces

sused
Gost
sused

da komunalna policija radi svoj posao nebinam sigurno tako bilo

Send this to a friend