Društvo EPCG se izvinjava građanima i prihvata odgovornost

Direktor Termoelektrane podnio ostavku zbog incidenta u Pljevljima

Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore prihvatio je ostavku koju je ponudio direktor Termoelektrane Pljevlja Vladimir Šestović zbog ekološkog incidenta koji se dogodio početkom julča u rijekama Vezišnici i Ćehotini.

<<<Ćehotina bijela kao mlijeko<<<

<<<Ćehotina 11 kilometara nizvodno mrtva rijeka<<<

<<<Prijave protiv direktora Termoelektrane i još tri osobe zbog pomora ribe<<<

<<<Inženjer iz Termoelektrane Pljevlja priznao da je kriv za pomor ribe<<<

Odbor direktora je zaključio da je akcident posljedica havarijske drenaže sistema za odvoz pepela i šljake, u situaciji koja je mogla dovesti do porasta nivoa vode na deponiji što bi ozbiljno narušilo stabilnost brane deponije Maljevac, sa nesagledivim štetnim posljedicama po ljudske živote, stambene objekte i ostala materijalna dobra.

Istakli su u saopštenju da su prihvatili ostavku Šestovića, “i pored činjenica koje ne ukazuju na bilo kakvo nestručno ili neblagovremeno upravljanje u havarijskoj situaciji”.

“Elektroprivreda Crne Gore izražava duboko žaljenje zbog ekološkog akcidenta na vodotoku Vezišnice i Ćehotine 4. jula ove godine i iskreno se izvinjava građanima Pljevalja i cjelokupnoj javnosti zbog tog nemilog događaja, kao i neadekvatnog informisanja javnosti o cijelom slučaju”, piše u saopštenju EPCG.

Takođe, poručili su da će preuzeti sve preventivne mjere da se ovakva sitacija više nikada ne ponovi.

“Menadžment Društva će morati da sagleda kvalitet i adekvatnost svih procedura koje se tiču mjera zaštite životne sredine i obezbjeđenja objekata u cilju njihovog poboljšanja i prevencije nastajanja ovakvih i sličnih situacija do završetka ekološke rekonstrukcije objekta, u okviru koje će se kroz investicije od preko 60 miiona eura obezbijediti da Termoelektrana bude najsavremenija u regionu, a bezbjednost ljudi i životne sredine na najvišem nivou. Zaposleni u Elektroprivredi Crne Gore, sa upravljačkom i rukovodnom strukturom na čelu, ostaju posvećeni viziji razvoja nacionalne Elektroprovrede na principima održivosti i očuvanja životne sredine, a u cilju obezbjeđenja pouzdanijeg napajanja električnom energijom i podizanja kvaliteta života svih građana Crne Gore. Kao društveno odgovorna kompanija izvućićemo pouke iz ovog teškog izazova, unaprijediti poslovanje i u saradnji sa nadležnim institucijama, lokalnom samoupravom i NVO sektorom, učiniti sve kako bi sanirali nastalu štetu”, zaključuje se u saopštenju EPCG.

25

avatar
1000
16
9
0
 
22
DAKANesmijem reciRealnostGen. DukljaninGen. Dukljanin
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DAKA
Gost
DAKA

Nista novo , Jos jedan slucaj gdje je Vuk pojeo Magarca,,,, Koliko je ostalo magaraca u CG neznamo!!! .Tresla se gora ,rodio se mis!!
Za ovakve stvari u svakoj normalnoj drzavi , ovo se tretira kao tesko krivicno djelo ,

Realnost
Gost
Realnost

Šteta što se vi neki ne pitate,pogotovo iz PV komentatori…

važi
Gost
važi

Znači ovo je namjerno urađeno! I sad se pravdaju pričom kako je trebalo da dođe do još veće opasnosti da nisu ovo napravili. Šteta što nemamo državu koja se bavi ovakvim kriminalcima.

Lipovo
Gost
Lipovo

Koliko li je besanih nocci proveo Odbor direktora da objavi ovo saopsstenje? Zzalosno!?

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Čovjek podnese ostavku- ne valja. Da nije podnio ostavku- isto vam ne bi valjalo. Pa šta hoćete? Da izvrši ritualno samoubistvo? Čudna li naroda!

važi
Gost
važi

Sendvičparu DPS-ov, u svaku normalnu državu se za NAMJERNO IZAZIVANJE EKOLOŠKE KATASTROFE ide u zatvor.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Pa neće on sam sebe slati u zatvor, hajnekendžijo Ristov! Što je bilo do njega, on je uradio.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Padeže malo priuči ako već piskaraš gluposti. Bar da forma na nešto liči ako je već sadržaj toga što pišeš besmislen. Ispravno je: U SVAKOJ NORMALNOJ DRŽAVI.. Ma, baš te briga, bitno da imaš džabe hajneken od gazde Rista😀

Realnost
Gost
Realnost

…jesu narod ali su neljudi,velika razlika!
Zato im je i zaostala sredina.

INSAJDER
Gost
INSAJDER

Sve je ovo smisljeno uradjeno!

mile kitić
Gost
mile kitić

A što bi sa ostatkom menadžmenta EPCG?Našli žrtveno jagnje i kraj priče…..Ostavke bre svi zajedno…

Prč
Gost
Prč

Znaci opet pojeo vuk magarca,odgovornost nicija i tacka.cus ostavka i to je to.bas je preslo svaku mjeru

Samo napred.
Gost
Samo napred.

Da ih nećeš kaznit na izbore? Gazi, samo gazi. Đukanoviću nikad veća podrška. Samo gazi, truj i urniši, a onda za vikend šoping tura u Dubai iz budžeta.

Pravnik
Gost
Pravnik

Dobro je da se śetio.

Marko
Gost
Marko

Čeka se da vide oće li se prašina dignut pa onda ostavke podnose.

General Diaz
Gost
General Diaz

Sad ce ga poslati da bude ambasador Peru

Princ od Konika
Gost
Princ od Konika

Razumijem smjenu neodgovornog direktora ali ne razumijem ko će tu kazneno da odgovara, odnosno ko će da završi u spuž zbog te ribe ?? Ne može dinamitaš da ide u spuž za manju količinu uništene ribe.

Užas stvarno
Gost
Užas stvarno

Prihvata odgovornost??? Alo, ovo je za zatvor što se uradilo, to je kao da onaj u Černobil ponudi ostavku i vlada je prihvati i sve super – kažnjen je.

Luka
Gost
Luka

Svaka cast brojnim NVO sto su uradili ovo za ekologiju Crne Gore. Posebno bih pohvalio NVO “ Breznicu “ iz Pljevalja i gospodina Mitrovica koji se bas nesebicno bori za ekologiju posebno u ovom slucaju.

ILUMINACIJA
Gost
ILUMINACIJA

Ako to zaista mislite Direktore,dali bi ste neopozivu ostavku,a ne nudili istu…
Ovo je cirkus odje !!!!

Granit
Gost
Granit

Sprdnja, odavno se govori da treba da predje u PG, tako da nista ne gubi.

Crni
Gost
Crni

Tako je, odavno vreba poziciju. Usrecice ih ako dođe.

Send this to a friend