Društvo

Direktorat MUP-a upozorava: Narednih dana nevrijeme, obilna kiša i jak vjetar

ilustracija

Na osnovu informacija Zavoda za hidrometeorologu i seizmologiju, sjutra, u petak, subotu, nedjelju i ponedjeljak, očekuju se nestabilne vremenske prilike sa kišom, povremeni pljuskovi sa grmljavinom i sa jakim, na udare olujnim južnim vjetrom. U centralnim i južnim predjelima očekuje se obilna količina kiše, saopšteno je danas iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a.

“Intenzivne padavine očekuju se naročito u petak popodne i u toku večernjih sati- tokom noći, u subotu prijepodne, u nedjelju veče-tokom noći i u ponedjeljak. Obilna kiša biće praćena i pojačanim, u planinama jakim južnim vjetrom koji će lokalno imati i olujni karakter. Jaki udari južnog vjetra očekuju se naročito u petak, tokom noći u petak na subotu, zatim u nedjelju veče i tokom noći u nedjelju na ponedjeljak, kao i tokom ponedjeljka”, dodaje se u saopštenju.

Zbog obilne količine kiše i velikog priliva vode, jakog južnog vjetra, potencijalno su moguće i određene posljedice u centralnim, južnim i primorskim predjelima.

“Direktorat za vanredne situacije MUP-a izdaje upozorenje sa ciljem podizanja operativne spremnosti nadležnih organa u sistemu zaštite i spašavanja, dok se građani pozivaju da prilagode svoje aktivnosti najavljenoj meteorološkoj situaciji, a ostali subjekti da preduzmu neophodne mjere i radnje kako bi se izbjegla potencijalna šteta. Svi nadležni subjeki sistema zaštite i spašavanja će za pomenuti period podići nivo operativne spremnosti za odgovore u ovakvim situacijama”, dodaje se u saopštenju.

5

avatar
1000
3
2
0
 
5
rijaliti opanakNord's SupermenKatunska NahijaBobijaBobija
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Katunska Nahija
Gost
Katunska Nahija

Pustite Miceva da kaze kakvo ce vrijeme biti, toliko je dobar da kad pada snijeg potrefi u lopatu koliko ce snijega panuti 🤔🥶

rijaliti opanak
Gost
rijaliti opanak

a sta kaze vidovoita zorka iz pitrota

Bobija
Gost
Bobija

Vrijeme je deficit vode veliki a zima se suva ocekuje

Nord's Supermen
Gost
Nord's Supermen

E,čušš

Bobija
Gost
Bobija

Vakat je deficit je kise ove godine a zima ce da bude dobro susna

Send this to a friend