Društvo

Direktorat za vanredne situacije: Očekuje se podizanje nivoa mora, moguće poplave

Foto: Radio Kotor (Arhiva)

Na osnovu informacije Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, tokom nedjelje, ponedjeljka i utorka očekuju se nestabilne vremenske prilike sa kišom, povremenim pljuskovima sa grmljavinom i sa jakim, na udare olujnim južnim vjetrom, saopštili su danas iz Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Posebno intenzivne padavine i obilna količina kiše tokom nedjelje i ponedjeljka očekuje se u širem regionu Podgorice, Danilovgrada, Tuzi i šire prema Virpazaru, Cetinju i primorju (naročito Ulcinj-Bar). U ovom periodu su potencijalno moguće kratkotrajne olujno-grmljavinske vremenske nepogode”, navode u Direktoratu.

Ističu da je meteorološka situacija takva da se očekuje i podizanje nivoa mora uz obalu, te je na pojedinim mjestima moguće otežano normalno ulivanje vodenih tokova u more, a zbog obilne količine kiše, velikog priliva vode i jakog južnog vjetra, potencijalno su moguće i određene posljedice u centralnim, južnim i primorskim predjelima.

“Takođe, u nedjelju i ponedjeljak su zbog intenzivnih padavina lokalno moguće bujične poplave manjeg ili većeg obima”, upozorili su iz Direktorata.

Kako dodaju, svi subjekti u sistemu zaštite i spašavanja će podići nivo operativne spremnosti, a Direktorat za vanredne situacije MUP-a poziva građane da prilagode svoje aktivnosti najavljenoj situaciji.

“Takođe, upozoravamo sve ostale subjekte društva na moguće posljedice zbog najavljenog nevremena, kako bi pravovremeno preduzeli mjere i radnje u cilju sprečavanja moguće štete na objektima i infrastrukturi. Podsjećamo građane da je broj 112 dostupan 24/7 za prijavljivanje svih eventualnih situacija”, poručuju iz Direktorata.

3

avatar
1000
2
1
0
 
2
MilutinSladoledDragan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Milutin
Gost
Milutin

Imaćete veće more

Dragan
Gost
Dragan

Jedna od rijetkih dobrih sluzbi u MUP-u.

Sladoled
Gost
Sladoled

Salis se?

Send this to a friend