Društvo MINISTARSTVO PROSVJETE PRIHVATILO ZAHTJEVE RODITELJA UČENIKA

Djeca od danas pohađaju nastavu u školi Mahmut Lekić u Tuzima

Učenici područnih odjeljenja odjeljenja OŠ “Mahmut Lekić” u Vuksanlekićima i Sukuruću krenuće danas u školu, a propušteni časovi biće nadoknađeni.

To je rezultat jučerašnjeg sastanka ministra prosvjete Damira Šehovića i predstavnika roditelja djece iz ovih odjeljenja, koji su od početka školske godine bojkotovali nastavu zbog toga što nijesu htjeli da prihvate da se njihovoj djeci iz različitih razreda istovremeno drže časovi.

Iz Ministarstva prosvjete izjavili su za Pobjedu da je dogovoreno da se i ove godine kao i prošle, prije svega zbog prostornih uslova, formira po pet odjeljenja u obje škole.

“Prihvatili smo zahtjeve roditelja da učenici svih odjeljenja pohađaju odvojeno nastavu. Sva djeca će od danas krenuti u školu, a propušteni časovi će biti nadoknađeni”, poručili su iz Ministarstva, uz napomenu da je ovaj resor i u ovom kao i u svim drugim slučajevima pokazalo da je otvoren za sugestije i konstruktivne razgovore, jer je sve što rade rade u interesu djece.

Podsjećamo, učenici područnih odjeljenja OŠ “Mahmut Lekić“ u Vuksanlekićima i Sukuruću od početka školske godine bojkotuju nastavu zbog toga što je Ministartsvo prosvjete (zbog manjeg broja učenika) formiralo kombinovana odjeljenja, te su po tom sistemu trebalo da pohađaju nastavu zajedno učenici prvih i trećih, kao i drugih i četvrtih razreda.

Roditelji i učenici protivili su se ovakvom sistemu nastave i bojkotovali školu do juče, dok Ministarvo prosvjete nije promijenilo pređašnju odluku.

8

avatar
1000
4
4
0
 
7
TrtMiljesAdnanDzordzalb
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Miljes
Gost
Miljes

Zaista su roditelji upravu,ne mogu djeca iz 3 i 4 razreda zajedno da pohađaju nastavu,al me samo jedna stvar muči kako dozvoljava Ministar Šehovic da ga ucjenuje jedan narko bos Rako Camaj,da on trazi nepravdu i da je on predstavnik Roditelja to samo moze kod nas..ima u Tuzima izuzetno Obrazovani ljudi da predstavljaju nas Roditelje

Tivat
Gost
Tivat

Na kojem jeziku je nastava? Nemam apsolutno nista protiv Albanaca, ali kad vidim po Ulcinju/Tuzima da ne znaju nas jezik – mislim da je to sramotno i potpuno nepostovanje zemlje u kojoj zive.

alb
Gost
alb

Nastava se odvija na albanskom na svim opstinama dje zive albanci

Dzordz
Gost
Dzordz

Ima li u Albaniji skola na crnogorskom

Adnan
Gost
Adnan

U Tuzima se vazda pričalo SrpskoHravski jezik ili bolje reći Crnogorski jezik druze a okolna sela pricaju Albanski jezik.

Trt
Gost
Trt

Neka neznaju jezik a zaatavu neka skinu

Nastava
Gost
Nastava

Roditelji imaju pravo. Đe to ima da djeca iz različitih razreda pohađaju zajedno nastavu. Možda je bila ideja da oni iz trećeg razreda obnove gradivo iz prvog a đeca iz prvog da pokažu svoju genijalnost.

Dzordz
Gost
Dzordz

Cudo da ste im udovoljili. No oni su sad opstina pa o svom trosku nek angazuju dodatne nastavnike.

Send this to a friend