Društvo

Djeca u Matarugama ne idu u školu, roditelji traže smjenu direktorice

ilustracija

Mještani Mataruga, Kozica i Ljutića, čija djeca tri dana ne idu u osnovnu školu u Matarugama na nastavu, juče su uputili dopis ministru prosvjete Damiru Šehoviću u kojem zahtijevaju smjenu direktorice škole Vanje Marković. Direktorici Marković zamjeraju, kako su naveli, samovolju i ponašanje koje im, kako kažu, godinama zadaje probleme.

“Svi smo jednoglasni u ocjeni da ovakva osoba ne može biti direktor našoj djeci. Svi mještani Mataruga, Kozice i Ljutića takođe su jedinstveni sa nama i žele isto što i mi. U suprotnom, bićemo prinuđeni da djecu ispišemo iz naše škole i prepišemo u neke udaljene kako bismo ih spasili od svih problema koje neprestano izaziva Vanja Marković”, navodi se u dopisu ministru Šehoviću.

Mještani su sa zbora pozvali direktoricu Marković da podnese ostavku i napusti osnovnu školu u Matarugama.

U dopisu ministru oni su istakli da njihov protest nema nikakve veze sa politikom, te da ni od koga nisu zloupotrijebljeni.

Roditelji su dan ranije tražili da direktorica na radna mjesta vrati nastavnice Danku Pejović i Bojanu Ostojić, te da se nastavniku mr Bojanu Strunjašu vrate časovi koji su dodijeljeni kao honorar nastavnici crnogorskog jezika Oliveri Rakočević koja je stalno zaposlena u Osnovnoj školi Mile Peruničić u Maoču.

Direktorica Marković tvrdi da iza svega stoji nastavnik Strunjaš i politički i njegovi lični razlozi. Ona je objasnila da kadrovske promjene nastaju zato što nastavnici odlaze u druge škole, uglavnom gradske.

Školu u Matarugama pohađa 28 đaka.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend