Društvo

Djeda Mrazevi obradovali mališane iz Resursnog centra 1. jun

Djeda Mrazevi ATV Club-a Montenegro su danas uz pomoć članova i prijatelja Kluba, ljubitelja četvorotočkaša posjetili Resursni centar 1. jun i podijelili novogodišnje paketiće.

Ova humanitarna akcija se organizuje drugi put po redu s idejom da postane tradicionalna.

Članovi kluba su nakon posjete Resursnim centrima na Trgu nezavisnosti dijelili paketiće za mališane, slučajne prolaznike.

Goran Jankovic iz ATV Club Montenegro kazao je da su ove godine sa svojim saradnicima i sa svojim prijateljima još jednom je, pred novogodišnje praznike, upriličili posjetu ustanovama Resursni centar Podgorica i Resursni centar 1.jun.

“Ove godine smo objedinili ove dvije ustanove. Kao i prošle godine, tako i ove, trudili smo se da izmamimo osmjehe djece, odnosno korisnika ova dva resursna centra. Tokom čitave godine svi mi imamo dosta obaveza, svi mi imamo dosta angažovanja, dosta se trči i onda zaboravimo da negdje postoji jedna kategorija ljudi kojima ne treba mnogo, nego vrlo malo, da bismo izmamili osmjeh”, kazao je Janković.

Direktor Resursnog centra “1. jun” Željko Darmanović poručio je da je djeci sa smetnjama u razvoju ovo izuzetan je dan kad ih posjete prijatelji.

“Ovom prilikom želim da se zahvalim entuzijastima koji su danas došli kod nas i gospodinu Goranu Jankoviću koji nas već drugi put posjećuje. Oni su bili i prošle godine i sjetili su se da dođu ponovo da nas posjete. Sve vam govore osmjesi i zadovoljstvo naših učenika. Ovo je za njih divan dan”, kazao je Darmanović.

Send this to a friend