Društvo

Dom zdravlja osuđuje agresivno nasrtanje na ljekara od strane pacijentovog roditelja: Sramni napadi moraju prestati

Ilustracija

Služba za odnose sa javnošću Doma zdravlja Podgorica saopštila je da je danas napadnut ljekar od strane roditelja jednog pacijenta. Ističu da ne postoji izgovor za ovakvo “agresivno nasrtanje od strane pacijentovog roditelja”. Oni su saopštili da Dom zdravlja Podgorica najoštrije osuđuje današnji primitivni napad na njihovog ljekara, humanistu koji je na prvoj liniji odbrane zdravlja građana Podgorice.

“Za ovakvo ponašanje ne postoje izgovori niti smije postojati namjera da se relativizuje ovakav skandal. Ovakvo ponašanje nije izolovan slučaj. Naši ljekari, naši tehničari i sestre, svakodnevno su na udaru i meta neodgovornim i agresivnim pojedincima i grupama”, ističu iz DZ.

Smatraju da svi moraju stati u odbranu medicinskih radnika.

“Jer oni ne smiju biti meta: pljuvanju, čupanju, nasrtanju, fizičkoj agresiji… Ponavljamo, ne postoji izgovor za ovakvo ponašanje, kao ni skandalozno isto agresivno nasrtanje od strane pacijentovog roditelja”, naveli su u saopštenju.

Iz Doma zdravlja Podgorica ističu da čvrsto stoje iza svojih ljekara i pružiće punu podršku svom zaposlenom, kako kažu, žrtvi današnjeg sramnog ponašanja pacijenta i roditelja.

“Dom zdravlja Podgorica će ubuduće i na najmanji znak nedoličnog ponašanja pozivati Upravu policije da reaguje, a naša pravna služba će podnositi krivične prijave protiv počinioca. Apelujemo na sve u državi da poštuju zdravstvene radnike, jer oni svaki dan rizikuju svoje zdravlje kako bi pružili zdravstvenu zaštitu svim građanima”, zaključuju u saopštenju.

6

avatar
1000
6
0
0
 
6
SmijurijaaAnnaDragi,,,Marko
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Smijurija
Gost
Smijurija

Niko ne bi napao doktora iz čista mira, jer mu se ne sviđa mantil koji nosi.

aAnna
Gost
aAnna

Nijesu oni sveci obuceni u bijele mantile . Ko nema da podmiti. taj nema pravo da postavi pitanje o stanju djeteta

Dragi
Gost
Dragi

Dobro sve ovo treba “izvagati”. Nisu baš ti doktori, sestre,…. cvijeće. Zakazivanje katastrofalno/ niko se ne javlja na telefon. Doktori kasne na posao/ranije odlaze. Nepoštuju zakazane termine za pregled,……… itd, itd, itd.

,,,
Gost
,,,

Malo više poštovanja i obzira i nema problema.

Marko
Gost
Marko

Samo Vi nama objasnite sta se ovo desava

SASA.NK.ME
Gost
SASA.NK.ME

Znajuci kakva je situacija u NK ….bojim se….

Send this to a friend