Društvo

Donacija kineskog grada Xiana: Bolnica u Kotoru dobila respirator

Opšta bolnica u Kotoru dobila je respirator, što je donacija grada pobratima Xiana.

Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović posjetio je danas bolnicu, gdje ga je dočekao direktor ove ustanove Ivan Ilić.

Preko kancelarije za Međunarodnu saradnju na čelu sa Jelenom Stjepčević Opština Kotor se obratila gradu pobratimu Xianu za pomoć.

“Zahvalio bih se ambasadoru Republike Kine Liu Jin-u kao i ambasadoru države Crne Gore u Pekingu Darku Pajoviću koji su nam pomogli da kotorska bolnica dobije ovaj respirator. Sa Xianom nastavljamo saradnju i u budućnosti i vjerujem da će ubrzo Crna Gora, Republika Kina i cijeli svijet izaći iz pandemije jači i bolji”, kazao je Aprcović.

Ilić je kazao da nije prvi put da Opština Kotor prepozna njihove potrebe i pomaže im u radu.

“U našoj bolnici je na respiratoru već jedna pacijentkinja i bez njega ona ne bi bila živa u ovom trenutku. Zato je ova donacija od velikoga značaja za kotorsku bolnicu, odnosno naše pacijente”, rekao je Ilić.

On je dodao i da je Opština Budva pomogla bolnicu nabavkom deficitarne zaštitne opreme i da vjeruje da će i ostale opštine koje gravitiraju kotorskoj bolnici pokazati sličan interes.

Podsjećanja radi, Opština Kotor je Opštoj bolnici nedavno donirala 6500 zaštitnih maski.

1

avatar
1000
1
0
0
 
1
gubitak
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
gubitak
Gost
gubitak

Vazda fala! A koliko traže da mi njima doniramo na ime povećanja troškova za autoput? I što kažu, do kada se odlaže završetak ovoga prvoga dijela iz ništa u ništa?

Send this to a friend